Week­en­d­af­slui­ting N274 in Schin­veld | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
11-10-2019, 07:16
 

Bewolkt
12°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 4 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:53
zonsondergang: 18:54
Meer verwachtingen...
 
18-04-2018
Deel dit op:

Week­en­d­af­slui­ting N274 in Schin­veld

ONDERBANKEN – In het weekend van vrijdag 20 april 19.00 uur tot maandag 23 april 5.00 uur is de Provinciale weg N274 tussen de rotonde Jabeekerstraat/N274 en de rotonde Leuperweg/N274 in Schinveld (gemeente Onderbanken) afgesloten voor alle verkeer. Ook de Kneijkuilerweg vanaf de rotonde Jabeekerstraat/N274 tot aan Etzenrade is dicht. De beide tankstations blijven gewoon bereikbaar. Ook direct aanwonenden kunnen altijd bij hun woning komen.

Tijdens de weekendafsluiting, van vrijdag 20 april 19.00 uur tot maandag 23 april 5.00 uur, krijgt het deel van de N274 tussen de rotonde Jabeekerstraat/N274 en de rotonde Leuperweg/N274 een nieuwe laag asfalt. Om de werkzaamheden op een veilige manier te kunnen uitvoeren is een afsluiting van de N274 tussen deze rotondes nodig. Tijdens de werkzaamheden geldt een omleidingsroute. Het doorgaand verkeer op de N274 vanuit Brunssum en Duitsland dient de omleidingsroute te volgen. Schinveld blijft voor bestemmingsverkeer bereikbaar via de N274 vanaf Brunssum, de rotonde Leuperweg/N274 en de Brunssummerstraat.

Direct na dit afsluitingsweekend rijdt het verkeer over de tijdelijke N274. Deze verkeerssituatie blijft zo tot ongeveer het einde van de werkzaamheden. Het kan gebeuren dat de (weers)omstandigheden voor of tijdens de weekendafsluiting niet geschikt zijn om wegwerkzaamheden uit te voeren. Als dat zo is, blijft de N274 en de Kneijkuilerweg dat weekend open en voeren we de werkzaamheden uit op vrijdag 27 april vanaf 19.00 uur tot maandag 30 april 5.00 uur.

App, facebookpagina en website
Voor meer (actuele) informatie over dit project is de BAM-app ‘BAM projecten’ te downloaden in de Apple App Store / Google Play. Ook is informatie te vinden op www.facebook.com/N274Onderbanken of www.limburg.nl/N274 Daarnaast is er een wekelijks inloopuur op maandag van 10:30-11:30 uur op het projectkantoor aan Haefland 8a te Brunssum.

Wat gaat gebeuren?
Met de reconstructie van de N274 in Onderbanken verbetert de doorstroming van het verkeer. De twee rotondes die binnen het project vallen, worden ingericht als zogenaamde turborotondes. De wegvakken naar de rotondes toe worden dubbelbaans en de weggebruiker kiest ruim vóór de rotonde al richting. Ook de rotonde zelf bestaat uit twee banen, waardoor het kruispunt meer verkeer kan afwikkelen. Op die manier kan het verkeer vlot zijn weg vinden.

Onderdeel van de reconstructie van de N274 is een nieuw te bouwen fietsbrug ter hoogte van de turborotonde N274-Jabeekerstraat. Deze fietsbrug is aangemerkt als een project van IBA Parkstad. De fietsbrug krijgt een hoogwaardigere invulling en wordt een landmark voor de regio: ‘De Poort van Parkstad’. Het tracé van de fietsbrug is uitgewerkt in een diagonale oversteek over de turborotonde bij de Jabeekerstraat. De diagonale oversteek geeft het opvallende bouwwerk meer allure en spanning dan een haakse oversteek. Kunstenares Marijke de Goey heeft het ontwerp van de fietsbrug in opdracht van de Provincie gemaakt.

Daarnaast komt er een ecopassage voor de Merkelbekerbeek in combinatie met een recreatief voetpad. Deze nieuwe route, onder de N274, is een aanwinst voor de recreatiemogelijkheden in het gebied. Aannemer BAM Infra voert de werkzaamheden aan de N274 in Onderbanken uit, in opdracht van de Provincie Limburg. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het einde van dit jaar gereed.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin