Weerterbos is 5,5 hectare bos rijker– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-11-2022, 16:53
 

Meest bewolkt
8°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 0 bft W
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:15
zonsondergang: 16:36
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
  • Door de Gulp te verbreden en aanpassingen te doen in de kern van Slenaken, is het dorp in de toekomst beter beschermd tegen wateroverlast.
28-01-2022
Deel dit op:

Weerterbos is 5,5 hectare bos rijker

NEDERWEERT – Op woensdag 26 januari zijn bij het Weerterbos ruim 2.500 bomen aangeplant in een nieuw bos. Robur-secretaris Jos Holtackers, directeur Erik Maas van het jubilerende Verkoelen Dakspecialisten, wethouder van de gemeente Nederweert Ria Stienen, gedeputeerde van de provincie Limburg Geert Gabriëls en directeur Wilfred Alblas van Het Limburgs Landschap gaven op deze dag het startschot aan kinderen van basisscholen uit de omgeving voor het aanplanten van het laatste gedeelte van het 5,5 hectare grote jubileumbos van Het Limburgs Landschap.

Roburbos
Voor de aanleg van het Roburbos, dat wordt aangelegd ter gelegenheid van het jubileum van Het Limburgs Landschap, ontving de stichting bijdragen van de gemeente Nederweert, de Stichting Robur; bedrijven voor Het Limburgs Landschap, provincie Limburg, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Verkoelen Dakspecialisten, Jan Linders, Advantive en vele Beschermers van Het Limburgs Landschap. Omdat Stichting Robur het initiatief nam voor de aanleg van het jubileumbos, is dit nieuwe natuurgebied omgedoopt tot het Roburbos. Dit ruim 5 hectare grote bos vormt een natuurlijke eenheid met het veel grotere Weerterbos.

Plantdag
Namens de donateurs van het Roburbos hebben leerlingen van IKC Laar, Aan de Bron, De Kameleon en TaleNT2 taalschool het jonge bos mogen aanplanten. Een echte natuurervaring voor de kinderen. Zo hebben ze heel hard gewerkt aan een groenere toekomst. Daarnaast hebben de aanwezigen een informatiebord onthuld met informatie over het nieuwe bos en de namen van alle bedrijven en organisaties die dit project mede mogelijk hebben gemaakt.

Bos voor de toekomst
Bij de keuze voor het plantsoen is veel aandacht besteed aan klimaatbestendigheid, want Het Limburgs Landschap wil dat dit bos er over 100 jaar nog steeds in volle glorie staat. Wat voor weer het dan is weten we niet, en welke soorten zich daarin thuis voelen ook niet. Daarom is er een grote variëteit aan boomsoorten en struikvormers aangeplant. Zo staan er bijvoorbeeld  haagbeuk, fladderiep, wintereik en natuurlijk zomereik, oftewel quercus robur. Deze zit in het logo van het jubilerende Limburgs Landschap en is naamgever van Stichting Robur; bedrijven voor Het Limburgs Landschap. Ook zijn er voor de dierenwereld struiken aangeplant als hazelaar, sleedoorn en vuilboom. Deze staan met name aan de bosranden als belangrijke voedselbron voor insecten.

Foto: Het Limburgs Landschap, Henk Heijligers


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin