Werken in Limburg: waar kun je aan de slag?Toeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
16-05-2023
Deel dit op:

Werken in Limburg: waar kun je aan de slag?

Wanneer je woonachtig bent in Limburg, dan is het natuurlijk fijn als je een baan kunt vinden die helemaal past bij jou. Er zijn namelijk zoveel verschillende sectoren waar je aan de slag kunt in Limburg. Het is wel belangrijk dat je een baan kiest die je ook leuk vindt en waar je energie van krijgt. Hieronder lees je precies in welke sectoren jij kunt gaan werken in Limburg.

Logistiek
Allereerst kun je gaan kijken bij een sector die heel erg belangrijk is voor de economie: de logistieke sector. In de logistieke sector heb je namelijk verschillende vacatures die je kunt gaan vervullen. Mocht je het leuk vinden om de hele logistieke reis van een vrachtwagen te plannen, dan kun je kijken voor vacatures van een planner. Je moet proberen om op een zo’n groen mogelijke manier de vrachtwagens te laten rijden. Jij bent verantwoordelijk voor de vrachtwagenchauffeurs en je moet ervoor zorgen dat de bestellingen op tijd geleverd worden.

Daarnaast kun je in de logistiek nog veel meer betekenen, zo kun je ook zelf achter het stuur gaan zitten om verschillende soorten vracht af te leveren. Het is wel belangrijk dat je een rijbewijs hebt om een vrachtwagen te mogen besturen. Zo zijn er nog veel meer banen binnen de logistieke sector.

Veehouderij
Naast de logistiek kun je ook verschillende banen vinden binnen verschillende veehouderijen. Zo kun je bijvoorbeeld dieren verzorgen zoals varkens, koeien en schapen. Ook kun je meewerken met een echte boer om nog veel meer te leren van het boerenleven. Zo kun je ervoor zorgen dat de koeien gemolken worden, dat de dieren genoeg te eten hebben en dat het bedrijf goed loopt. Vind je het leuk om met dieren te werken? Dan is een veehouderij misschien wel echt wat voor jou!

Groene sector
Als laatste kun je ook je handen uit je mouwen steken in de groene sector. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het beroep van hovenier. Jouw taak is om de tuinen zo mooi mogelijk te maken, het onkruid te verwijderen en wellicht wel een hele nieuwe tuin te ontwerpen. Heb je echt groene vingers, dan kun je altijd kijken of er banen zijn in de groene sector die helemaal passen bij jou!

Solliciteren
Lijken de bovenstaande sectoren nou helemaal iets voor jou? Kijk dan bijvoorbeeld op AB Werkt. Zij kunnen je wellicht helpen aan je droombaan in een sector waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je kunt solliciteren op de vacatures via AB Werkt en wie weet werk jij zo wel bij je droombaan!


Ook in het nieuws