Werkzaamheden Centrumplan Kerkrade | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
12-10-2019, 02:42
 

Helder
16°C
gevoelstemperatuur: 13°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 72%
windsnelheid: 4 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:55
zonsondergang: 18:52
Meer verwachtingen...
 
27-09-2014
Deel dit op:

Werkzaamheden Centrumplan Kerkrade

KERKRADE – De aannemer van de nutsbedrijven, Plum Infra, start donderdag 2 oktober met de werkzaamheden in de Dr. Kreijenstraat n het centrum van Kerkrade. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van de centrumontwikkeling.

Aan de Dr. Kreijenstraat zal een keerwand voor het nieuw te realiseren Theaterplein worden aangelegd. Het bestaande kabel- en leidingen pakket en de riolering loopt precies daar waar de keerwand gerealiseerd wordt. Dientengevolge zullen kabels, leidingen en riool omgelegd moeten worden.

Gestart wordt met het uitbreken van het asfalt in de Wijngracht, waarna bestaande kabels en leidingen kunnen worden vrijgelegd. Gezien de grote hoeveelheid kabels en leidingen ter plaatse kan pas na het vrijleggen exact worden bepaald waar de nieuwe riolering en putten worden aangelegd.

De parkeergarage blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar via de Dr. Kreijenstraat (in- en uitrijden).

De werkzaamheden zullen naar verwachting 5 weken duren.

Vragen of opmerkingen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met tel. 14045 of gemeentehuis@kerkrade.nl

Verwijderen huisaansluitingen leegstaande panden

Aannemer BAM is in opdracht van de gemeente gestart met het verwijderen van de huisaansluitingen (gas + elektra) van de leegstaande winkels/ruimten en het Theater. Het betreft de panden gelegen aan de Mozartstraat, Markt en Theaterpassage. Deze panden maken deel uit van de centrumplanontwikkeling.

Stand van zaken bouwplan Continium/Creative City
Bij Discovery Center Continium ontstaat Creative City. Het plan voorziet in de bouw van een Design Museum van 6 bouwlagen een Earth Theater en de Connector als centrale gang die de nieuwbouw verbindt met het bestaande museum. Het bestaande museum wordt op kleine schaal aangepast.

De werkzaamheden zijn begin september gestart en zullen circa 14 maanden duren. De feitelijke bouwwerkzaamheden zullen tot ongeveer juni-juli 2015 duren. Oplevering en opening is voorzien in oktober 2015.

Bouwplaats en bouwactiviteiten
Het Museumplein wordt gebruikt als bouwterrein en voor de opslag van materialen. De bouwketen en het directieverblijf zijn geplaatst op de hoek van de Kapellaan/Stationsstraat.

Momenteel worden damwanden geplaatst ten behoeve van het ontgraven van de kelders. Aansluitend wordt de bouwput ontgraven. Daarna worden de keldervloeren en –wanden gemaakt. De kelder van het Earth Theater wordt ca. 12 meter diep. Onder het overig deel van de nieuwbouw wordt een kelder gemaakt van ca. 4 meter diep. Na de bouw van de kelders worden de damwanden weer verwijderd.

Gemeente Kerkrade is verantwoordelijk voor de openbare ruimte rondom het bouwplan, inclusief het parkeerterrein. Een eerste schetsontwerp is gereed. De openbare ruimte wordt aansluitend aan de nieuwbouw (ruwbouw) ingericht, naar verwachting in het 3de kwartaal 2015.

Bereikbaarheid – Bouwverkeer
In principe blijven de Stationsstraat en Kapellaan gedurende de werkzaamheden bereikbaar. De routing van het bouwverkeer is via de Stationsstraat richting de Hamstraat.

Spoor en parkeren
Er is geen toegang meer naar het station via het Museumplein. Voor de gebruikers van het spoor zijn er parkeerplaatsen achter het Continium (LET OP! Beperkt aantal plaatsen). Deze zijn bereikbaar via de Kapellaan, Giessenstraat en Kosterbeemden. Ook de fietsers moeten van deze route gebruikmaken. De fietsenstalling blijft gehandhaafd. Voor voetgangers naar het perron is er een pad gemaakt vanaf de Kapellaan.

Veiligheid en overlast
Rondom de nieuwbouw zijn bouwhekken geplaatst. Gedurende de werkzaamheden zal sprake zijn van enige overlast. Wij vragen hiervoor uw begrip. De aannemer is verantwoordelijk voor het schoonhouden van de wegen en het beperken van overlast door lawaai, stof of anders.

Onregelmatigheden
Indien u ‘s avonds of tijdens de weekenden onregelmatigheden op het terrein constateert, dan verzoeken wij u dit te melden bij de politie, tel. 0900 8844.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin