Werk­zaam­he­den N280 Roer­mond of­fi­ci­eel van start | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
30-05-2020, 07:02
 

Bewolkt
12°C
gevoelstemperatuur: 11°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 57%
windsnelheid: 1 bft O
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:30
zonsondergang: 21:40
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
21-02-2019
Deel dit op:

Werk­zaam­he­den N280 Roer­mond of­fi­ci­eel van start

ROERMOND – Woensdag 20 februari is het officiële startschot gegeven voor de werkzaamheden aan de N280. Gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Angely Waajen hebben de starthandeling officieel verricht. Een bijzondere mijlpaal voor het projectteam dat bestaat uit de Provincie Limburg, gemeente Roermond en Werkend Hardt (aannemerscombinatie Heijmans en Ploegam).

Gedeputeerde en wethouder samen aan de bak
Gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Angely Waajen mochten, natuurlijk met de N280 op de achtergrond, de officiële starthandeling gezamenlijk verrichten. Uitgedost in de kenmerkende feloranje veiligheidspakken betraden zij het werkvak. Hier mochten zij, onder begeleiding van een ervaren machinist, een machine bedienen en zo hun eigen steentje bijdragen. Gedeputeerde Eric Geurts: “De Provincie Limburg investeert samen met Limburgse gemeenten en andere partijen in aantrekkelijke steden en centra. Een goed bereikbare stad voor bewoners én bezoekers van Limburg, hoort daar ook bij zodat het leven in Limburg nóg beter wordt.”

Kort en krachtig
De afgelopen maanden waren er al wat voorbereidende werkzaamheden te zien op en om de N280 Roermond, maar vanaf februari wordt er volop aan de weg gewerkt. Zo wordt momenteel de noordelijke en zuidelijke weg tussen de Hornerburg en Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug) heringericht en voorzien van nieuw asfalt. De werkzaamheden aan de Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug) nemen in totaal zes weken in beslag. Kort en krachtig. Dat betekent dat er hard gewerkt wordt (ook in de avonduren en weekenden) en dat weggebruikers en omwonenden dit merken. Daar staat tegenover dat daarmee de duur van de hinder zo kort mogelijk wordt gehouden.

Wethouder Angely Waajen: “Na lange voorbereidingen krijgt de N280 in Roermond de langverwachte renovatie. Er ligt een prachtontwerp dat Roermond optimaal bedient in het sneller en veiliger afhandelen van het verkeer. De werkzaamheden zullen even duren, daar zullen we ondanks maatregelen altijd iets van merken, maar de verbetering zal de moeite absoluut waard zijn.”

Meer informatie
Actuele informatie over de werkzaamheden, adviesroutes en de bijbehorende fasering is te vinden op de projectwebsite www.N280verbindtroermond.nl. Via social media wordt relevante informatie gedeeld en op dinsdag- en donderdagmiddag is ook het publieksinformatiecentrum aan de Looskade geopend. Hier krijgen bezoekers persoonlijk uitleg over het project en kunnen zij middels een simulator ook alvast een ritje maken over de N280 van de toekomst. De gehele reconstructie van de N280 is eind 2021 gereed.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin