Woensdag 22 juli start kaartverkoop kunstenfestival Musica Sacra - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-09-2020, 20:17
 

Zonnig
22°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 35%
windsnelheid: 1 bft NO
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:21
zonsondergang: 19:39
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
14-07-2020
Deel dit op:

Woensdag 22 juli start kaartverkoop kunstenfestival Musica Sacra

MAASTRICHT – Van 17 t/m 20 september vindt de 38e editie plaats van Musica Sacra Maastricht. Het thema van 2020, Aanvaarding & Berusting, keert terug in de vele programma’s van het vierdaagse kunstenfestival, dat plaatsvindt op unieke locaties in de historische binnenstad van Maastricht Het uitgebreide festivalprogramma bestaat uit muziek, dans, theater, film, spoken word en exposities. Het programma biedt tevens een aantal (wereld)premières aan, onder andere van festivalproducties. Op woensdag 22 juli om 12.00 uur start de kaartverkoop van Musica Sacra. Vrienden kunnen eerder tickets kopen, vanaf maandag 20 juli om 10.00 uur.

Musica Sacra Maastricht
Musica Sacra Maastricht begon in 1983 als Europees Festival van Religieuze Muziek, verspreid over vier weekeinden. Het ontwikkelde zich tot een compact en breed geprogrammeerd kunstenfestival voor sacrale muziek gecombineerd met andere vormen van kunst waarin het jaarlijks wisselende thema een sleutelrol vervult. Om de onlosmakelijke band met de stad te benadrukken, programmeert Musica Sacra zijn activiteiten in de vele prachtige historische gebouwen van de binnenstad van Maastricht. Musica Sacra Maastricht is een coproductie van de Stichting Musica Sacra en Theater aan het Vrijthof Maastricht.

Festivalthema Aanvaarding & Berusting
Hoe maakbaar is het leven? Technische vooruitgang lijkt te suggereren dat er voor elk probleem een oplossing is of zal komen. Toch is er genoeg waaraan niets valt te veranderen. Tot op zekere hoogte is er enig verweer mogelijk tegen beperkingen van aanleg, draagkracht, omgeving en samenleving, maar de realiteit gebiedt toe te geven dat
daar grenzen aangesteld zijn. Tegen ouder worden, ongeneeslijke ziekte en de onafwendbare dood heeft verzet uiteindelijk geen zin. De erkenning daarvan hoeft geen defaitistisch laisser-faire te impliceren. Het accepteren van de onontkoombare werkelijkheid kan ook heel bevrijdend zijn. Lankmoedig een stap opzij doen, je schikken in het lot, het aanvaarden van de gevolgen van gemaakte keuzes, kunnen vruchtbaar blijken. Socrates, Boeddha en Jezus gaven hiervan indrukwekkende voorbeelden.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin