WOZL en Slot Schaesberg bouwen samen aan kasteel - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
27-01-2021, 17:32
 

Meest bewolkt
4°C
gevoelstemperatuur: -2°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 2 bft ZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:20
zonsondergang: 17:20
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
17-12-2015
Deel dit op:

WOZL en Slot Schaesberg bouwen samen aan kasteel

LANDGRAAF – De directies van Werkvoorziening Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL) en Stichting Landgoed Slot Schaesberg hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend.

WOZL is opgericht door 11 gemeenten binnen Parkstad & Heuvelland en voert de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit. WOZL helpt in de regio Parkstad ruim 4300 mensen aan passende arbeid, waardoor een waardevolle toekomst in zicht komt.

Directeur Slot Schaesberg, Aryan Klein: ‘’WOZL is een waardevolle nieuwe partner die medewerkers vanuit de Wsw doelgroep de gelegenheid biedt om op onze bijzondere locatie werkzaamheden te verrichten. Op deze wijze leveren ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een bijdrage aan de totstandkoming van de herbouw van Slot Schaesberg’’. De komende periode zijn medewerkers van WOZL actief bij de aanleg van de historische moestuin bij Slot Schaesberg en het onderhoud van het omliggende terrein.

Stichting Landgoed Slot Schaesberg is opgericht om het oude kasteel en de bouwhoeve weer in ere te herstellen. In beginsel gaat het om de herbouw van deze prachtige en toonaangevende gebouwen. Maar het project omhelst méér dan dat: de herbouw moet namelijk op zo ambachtelijk mogelijke wijze tot stand komen en dienen als een leerproject. Daarnaast heeft het project alle kans om een toeristische trekpleister te worden in regio Parkstad. Stichting Slot Schaesberg hoopt in het project vier pijlers onder te brengen: educatie, toerisme, wetenschap en ambachten. Het bezoekerscentrum van Slot Schaesberg is onlangs geopend voor het publiek.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin