Zeldzame purperreiger in Weerterbos | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
13-02-2020, 01:24
 

Meest helder
4°C
gevoelstemperatuur: -2°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 2 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:54
zonsondergang: 17:49
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
02-10-2015
Deel dit op:

Zeldzame purperreiger in Weerterbos

WEERT – Terwijl honderden mensen dezer dagen genoten van de burlende edelherten in het Weerterbos, bleek er voor de liefhebber wat extra’s te zien: een puperreiger.

De zeldzame purperreiger is goed te herkennen als reiger. Hij is wat kleiner en donkerder dan zijn familielid. Nederland is het noordelijkste gebied waar hij voorkomt. Ze leven in moerassige gebieden waar ze vis, kikkers en larven eten en ook muizen en kevers.

Juist die moerassige gebieden zijn door Het Limburgs Landschap de afgelopen jaren in het Weerterbos hersteld. De medewerkers van Het Limburgs Landschap nemen aan dat de waargenomen purperreiger een trekvogel is, want juist in deze periode is de trek begonnen. Ze overwinteren in West-Afrika ten zuiden van de Sahara. Het feit dat één vogel het gebied nu ontdekt heeft, geeft hoop voor de toekomst. De kans dat er de komende jaren meerdere gaan landen is reëel en dat al zo snel na het uitgevoerde natuurherstelproject. Dat gekoppeld aan de waarnemingen van de Zwarte Ooievaar in hetzelfde gebied laat zien dat de natuurherstelprojecten effect hebben. Het Weerterbos is er niet alleen landschappelijk mooier op geworden, maar ook qua soortenrijkdom.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin