Zes volledig elektrische auto’s voor de gemeente Venlo - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
25 juni 2022, 10:46
 

Meest bewolkt
22°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 64%
windsnelheid: 2 bft ZZW
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:24
zonsondergang: 21:55
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
17 april 2015
Deel dit op:

Zes volledig elektrische auto’s voor de gemeente Venlo

VENLO – De gemeente Venlo heeft vrijdag zes volledig elektrische auto’s in gebruik genomen. De inzet van deze elektrische auto’s vloeit voort uit het luchtkwaliteitsplan van de gemeente Venlo. Elektrisch rijden heeft zowel positieve effecten op het klimaat als op de luchtkwaliteit.

Toezichthouders Bouwen en Milieu rijden vanaf deze week met de nieuwe Volkswagens E-Up, die door AutoArena Venlo zijn geleverd. Wethouder Henk Brauer is blij dat Venlo de volledig elektrische voertuigen in gebruik heeft genomen, die ook nog eens op groene stroom gaan rijden. “Met deze elektrische auto’s willen we het gebruik van alternatieve brandstoffen stimuleren, mooi extraatje is dat we als gemeente groene stroom inkopen en de auto’s dus rijden op duurzaam opgewekte energie. Dit sluit goed aan bij het klimaatbeleid van de gemeente, waarin verduurzaming van mobiliteit als een van de speerpunten is benoemd.”

Elektrisch rijden (E-rijden) is de laatste jaren sterk in opkomst. Om het E-rijden verder te stimuleren heeft de gemeente Venlo in 2013 in samenwerking met de Stichting E-laad een zevental laadpalen laten plaatsen. Momenteel wordt bekeken of het mogelijk is om het aantal laadpalen uit te breiden.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin