Zomer van start met hittegolf - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
31-05-2023, 20:34
 

Meest zonnig
23°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 40%
windsnelheid: 3 bft NE
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:30
zonsondergang: 21:41
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
21-06-2017
Deel dit op:

Zomer van start met hittegolf

LANDGRAAF – De start van de zomer gaat gepaard met aanhoudende hitte. Morgen verwacht Weerplaza de warmste dag van de week met maxima in het zuidoosten en uiterste oosten van 33 tot 36 graden.

Vandaag wordt het in het zuiden 32 graden, net als de afgelopen twee dagen. Met deze waarden is vanaf vandaag in delen van Zuid-Nederland sprake van een regionale hittegolf. Donderdag zal ook in Limburg sprake zijn van een hittegolf.

In de nacht naar donderdag blijft het heel warm. In Limburg komt het kwik niet onder de 20 graden en spreken we van een tropische nacht.

Donderdag overdag wordt het vooral in het zuidoosten en uiterste oosten zeer heet. Rond een uur of 10 is het daar al 30 graden en in de uren daarna stijgt het kwik naar 33 tot 36 graden. Daarbij schijnt de zon en zijn er hooguit enkele sluierwolken.

In de middag kunnen er door de warmte onweersbuien ontstaan, die lokaal fiks kunnen uitpakken met hagel en windstoten.

Vrijdag is de ergste hitte verdreven, maar in het zuiden en oosten komt het kwik nog wel boven de 25 graden uit. Nadat in de nacht of ochtend de buien wegtrekken schijnt vooral ’s middags weer de zon. Zaterdag zijn er wolkenvelden met soms wat regen. Het wordt dan ongeveer 21 graden. Vanaf zondag lijkt het wederom warmer te worden.

Bron: Weerplaza.nl


Ook in het nieuws