Zo’n honderd musea in voortbestaan bedreigd - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-09-2020, 09:21
 

Zonnig
12°C
gevoelstemperatuur: 12°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 66%
windsnelheid: 1 bft O
UV-Index: 2
zonsopgang: 07:19
zonsondergang: 19:41
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
23-07-2020
Deel dit op:

Zo’n honderd musea in voortbestaan bedreigd

LANDGRAAF – Zo’n honderd musea verwachten hoogstens een jaar overeind te kunnen blijven als er niet meer doeltreffende steun op gang komt. Dat blijkt uit een enquête die de Museumvereniging heeft gehouden onder haar leden.

De brancheorganisatie pleit daarom voor een passender steunpakket voor álle musea. Want niet alle musea kunnen gebruikmaken van het generieke noodpakket; het steunpakket van 300 miljoen extra voor cultuur is waardevol maar komt aan een beperkt aantal musea ten goede. Verder ontvangt meer dan de helft van de musea om uiteenlopende redenen tot nog toe geen steun van gemeente of provincie. Musea die tussen wal en schip vallen, zijn doorgaans musea met minder dan 40.000 bezoekers per jaar, musea die geen rijkssubsidie ontvangen en musea die vrijwel volledig afhankelijk zijn van inkomsten uit entreegelden en zalenverhuur. Musea hebben een tegemoetkoming nodig in de doorlopende kosten door de verplichte tijdelijke sluiting tot 1 juni en, sinds de heropening, door de beperkte bezoekcapaciteit vanwege de coronamaatregelen in de anderhalvemetersamenleving.

Lees verder…


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin