Bereikbaarheid Maastricht i.v.m. lang weekend

MAASTRICHT – Op zaterdag 27 april vieren veel inwoners en bezoekers Koningsdag in de stad. Ook verwachten we extra drukte omdat veel mensen een lang weekend vrij hebben vanwege de Dag van de Arbeid op woensdag 1 mei. We roepen iedereen op om zo veel mogelijk met de fiets en het openbaar vervoer te komen.

Met de fiets

Stal je fiets in de overdekte fietsenstallingen met toezicht aan de Kesselskadefietsenstalling Markt of de ondergrondse stalling bij het station. Hier gelden de reguliere openingstijden. Op Koningsdag staat er een evenementenstalling bij de volière in het Stadspark en bij de ingang van het OLV-parkeerplaats. Of bekijk het overzicht met overige fietsenstallingen.

Tijdens de Sint Servaaskermis van 10 tot en met 19 mei staat de evenementenstalling bij de Statenstraat/Keizer Karelplein.

Met de trein

Vier je Koningsdag in Maastricht? Maastricht is goed bereikbaar met de trein en ook naar de andere festiviteiten in andere delen van het land reis je makkelijk met de trein. NS rijdt met langere en soms extra treinen en met een speciale Oranjedienstregeling om jou naar je favoriete Koningsdagfeest te brengen.

Werkzaamheden aan het spoor

  • Van dinsdag 23 april tot en met vrijdag 26 april en van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei rijden er tussen Maastricht en Luik dagelijks geen treinen vanaf 21.00 uur. Je kunt gebruik maken van de reguliere bussen.
  • Van zondag 28 april tot en met zondag 5 mei wordt er gewerkt aan het centraal station in Heerlen en rijden er geen treinen naar, van en via Heerlen. Je kunt gebruikmaken van (snel)bussen vanuit Sittard en Valkenburg richting Heerlen en Aachen.
  • Kijk op de website van NS en Arriva voor meer informatie over de werkzaamheden aan het spoor.

Met de auto

Met de auto naar het centrum? Weet dat er storingen zijn in het parkeerinformatiesysteem van de stad. De borden staan uit. Je kunt niet zien bij welke garage nog plek is. Of bekijk het overzicht van alle parkeermogelijkheden in de stad.

Betaald parkeren op Koningsdag

Let op! Op Koningsdag geldt betaald parkeren in Maastricht. Bezoek je met de auto de stad zorg dan voor een geldig parkeerbewijs. Parkeren aan de randen van de stad is goedkoper dan in het centrum. Vanaf P+R Maastricht Noord reis je snel en goedkoop naar hartje stad.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!