Bezoek 400 grote flamingo’s in GaiaZOO!

KERKRADE – De dierencollectie van GaiaZOO is uitgebreid met maar liefst 400 grote flamingo’s. Het is de grootste groep flamingo’s die in een Europese dierentuin te bewonderen is. Alleen in Singapore en Dubai zijn groepen van deze omvang te bewonderen.

Het nieuwe leefgebied van de flamingo’s betreft een enorme volière met een oppervlakte van 3.000 m2 en bestaat uit een groen en gevarieerd, waterrijk gebied. Dit biedt deze kolonievogels alle ruimte om hun natuurlijke, soorteigen gedrag te vertonen en sluit daarmee aan bij de filosofie van GaiaZOO over het houden van dieren.

Na maanden van bouwwerkzaamheden konden de 400 vogels op maandagmiddag 27 mei in alle rust voor het eerst hun nieuwe leefgebied verkennen. Typerend voor deze kolonievogels is het voortdurend op elkaar reageren bij zo’n spannende gebeurtenis. Steeds meer vogels durfden uiteindelijk een kijkje in de volière te nemen en na veel aarzelingen besloot uiteindelijk de groep als geheel het nieuwe verblijf in te wandelen om vervolgens gezamenlijk in allerijl richting een grote waterpartij te vliegen waar de rust al heel snel weer terug keerde. Dit beviel de vogels dusdanig goed dat ze ook niet meer terug wilden in hun binnenverblijf. In GaiaZOO hebben overigens de meeste dieren elk moment van de dag de vrije keuze om binnen of buiten te verblijven. Sinds dinsdag 28 mei in de middag kan ook het publiek kennis maken met de grote flamingo’s.

Lees verder…

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!