Bijzondere plekken langs de Worm

KERKRADE – Op dinsdag 7 november verzorgt Herman Langen voor IVN Kerkrade een presentatie over bijzondere plekken langs de Worm tussen Herzogenrath en Geilenkirchen.

Langs het grensriviertje de Worm is vanalles te ontdekken. Aan de orde komen natuur, cultuur, geologie en geschiedenis. We maken kennis met de historische driehoek met Burg Rode, Abdij Rolduc en Baalsbruggen met de watermolen en vistrap. Maar ook Friedhof Lange Hecke alwaar 39 Russische dwangarbeiders uit de Tweede Wereldoorlog begraven liggen komt aan bod. Een bijzonder gebied vormen de Nivelsteiner Sandwerke waar in het verleden Romeinse askisten van Nivelsteiner Sandstein zijn gevonden. Niet ver daarvandaan staan de restanten van de Henkelwerke in het Naturparkje bij Worm Wildnis.

De strategische functie van het Wormdal blijkt uit de bunkers uit WOII en het monument voor Anna Nohlen, een dappere vroedvrouw uit Finkenrath. Daarna volgt het fraaie dorp Rimburg met zijn kasteel. Inmiddels is de Worm weer terug in Duitsland en wordt aandacht geschonken aan het Naherhohlungsgebiet Ubach Palenberg, kasteel Zweibrüggen en het Willy Dohmenpark. Natuurlijk vormt de flora en fauna langs de Worm een belangrijk onderdeel van de lezing.

Deze lezing start om 20.00 uur in het Sjevemethoes, Sint-Pieterstraat 3 te Kerkrade Chevremont. De toegang is gratis, een vrije gave wordt op prijs gesteld. Meer info via ivn.kerkrade@gmail.com.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!