Buitenring bijna voltooid

PARKSTAD – Het einde is in zicht. De nieuwe toe- en afrit van de Buitenring op de A76 (rijrichting Heerlen) zijn vorige week in gebruik genomen. De gemeente Landgraaf heeft besloten de nog afgesloten toe- en afrit bij de Hoogstraat binnenkort ook open te stellen, als pilot. Nog een paar maandjes en dan wordt de gehele Buitenring inclusief verkeersplein in gebruik genomen. 

Op maandag 27 mei 2019 vóór de ochtendspits zijn de nieuwe toerit (gele route) en nieuwe afrit (paarse route) op de A76 in Nuth in de rijrichting Heerlen/Aken in gebruik genomen.

In diezelfde rijrichting is de huidige afrit 5 Nuth (bij de Daelderweg) afgesloten (rode lijn). De huidige afrit 4 Schinnen (bij Nagelbeek) blijft nog open totdat het gehele turboverkeersplein in gebruik wordt genomen. Ook is maandag 27 mei de Reijmersbekerweg in zuidelijke richting (oranje route), beschikbaar gesteld voor verkeer. Ingebruikname van de volledige Buitenring inclusief turboverkeersplein staat gepland in oktober 2019. Tot die tijd maakt het verkeer op de A76 in de rijrichting Geleen nog gebruik van de huidige toeritten Nuth en Schinnen. Verkeer vanuit Nuth richting Vaesrade rijdt nog via de fietstunnel en verkeer vanuit Vaesrade richting Nuth rijdt via de Lus Leeuwerweg. Tot oktober rijdt verkeer vanuit de Buitenring nog via de tijdelijke aansluiting op de Daelderweg naar de A76.

Bron: Buitenring.nl

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!