Dit jaar geen ParkCity Live en Wazzupp

HEERLEN – Ondanks de eerdere positieve berichten, heeft het bestuur van de stichting ParkCity Live deze week besloten om het evenement in 2013 niet te laten doorgaan. Belangrijkste reden is dat de organisatie op basis van de cijfers van de afgelopen 3 jaren kan aannemen dat ze deze editie geen sluitende begroting zal realiseren. De vooraf gedefinieerde sponsor- en subsidiebedragen (en verwachte) verkoopaantallen lijken geen haalbare kaart voor editie 2013 in de huidige marktontwikkelingen.

Ook heeft de stichting nu definitief zicht op de invloed van slecht weer versus eindresultaat. Vorig jaar werd de festivalzondag getroffen door bijzonder slecht weer.

Voorzitter Hans Paul Nieskens; ‘Emotioneel maken we een moeilijke beslissing, rationeel een verstandige. Als de cijfers aangeven dat we deze editie toch wel een heel groot risico gaan lopen, kunnen we beter nu eerst gaan werken aan een betere fundering voor 2014. Als we zware verliezen zouden lijden in 2013, dan weten we zeker dat het evenement niet meer terugkomt in 2014. Dus eigenlijk is deze beslissing in het belang van het bestaansrecht van ParkCity Live, hoe gek dat ook klinkt’.

De organisatie heeft de mogelijkheden bekeken om het festival in een smallere versie in de markt te zetten. Vooralsnog heeft dat niet tot een gewenst resultaat geleid. Er is altijd een basis-infrastructuur noodzakelijk, zowel qua techniek als personeel.

Groot
ParkCity Live ontpopte zich in 3 jaar tijd als 1 van de grotere cultuur- en popevenements in Heerlen. De afgelopen jaren groeide het evenement van 10.000 betalende bezoekers door naar bijna 14.000 over 2 dagen. Op de laatste editie waren er 7 podia en stonden er 68 artiesten.

Voorafgaand aan ParkCity Live vond vorig jaar de 1ste editie van het kinderfestival Wazzupp plaats. Ook dit was een succesvol evenement, met meer dan 1600 basisschool kinderen van groep 7 en 8 uit geheel Zuid-Limburg. Aangezien Wazzupp van dezelfde infrastructuur gebruik maakt als ParkCity Live, zal dit evenement deze editie eveneens niet kunnen doorgaan.

Momenteel zijn alle artiesten, leveranciers en de gemeente Heerlen geïnformeerd over de beslissing.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!