Essential Festival strijkt neer op recreatiepark Oost-Maarland

MAASTRICHT – De grootste artiesten uit de pop-, dance- en urban scene strijken op 15 juni 2019 neer op recreatiepark Oost-Maarland. De voor Essential Festival nieuwe locatie is gelegen aan het grindgat Oost-Maarland naast Fun Valley, vlak naast Eijsden op Maastrichts grondgebied. Een groot grasveld, bos en de immense plas water worden onderdeel van het Essential Festival decor en beleving. Er worden in 2019 zo’n 15.000 bezoekers verwacht.

“Het allerbelangrijkste voor ons en onze bezoekers is de beleving. Als je hier rondloopt heb je het gevoel dat je op vakantie bent: precies naar dat gevoel hebben we lang gezocht. De underground techno stage komt in het bos, de mainstage met headliners uit alle stijlen op het immense grasveld en verderop kun je lekker pootje baden. Deze beleving in combinatie met een gigantische line-up is waar wij van hebben gedroomd.” zegt Kenny Mordang (mede-eigenaar).

“Ook op productioneel gebied gaan we er dit jaar een flinke schep opdoen. Zo komt er één immense mainstage waar headliners uit alle stijlen zullen optreden, voorzien van VIP-deck mét reuzenrad. Aangevuld met podia waar alle stijlen afzonderlijk vertegenwoordigd worden, van pop/singer songwriter stage tot dance!” Zegt Alain Bosten (mede-eigenaar).

Weekend vakantiebeleving
Essential Festival zal in de toekomst door Essential en 4PM Entertainment onder de nieuwe bedrijfsnaam “We Are Entertainment” worden georganiseerd, en wil doorgroeien naar een weekend vakantiebeleving met 20.000 bezoekers per dag. Daarbij komen genres voor breed uiteenlopende doelgroepen van jong tot oud centraal te staan. Van pop en dance tot urban. Fun, family & friends zijn de nieuwe centrale waarden voor het vernieuwde concept.

“We zijn zeer verheugd om deze samenwerking aan te gaan en geloven enorm in de potentie van Essential Festival. We willen dan ook dat Essential Festival binnen drie jaar uitgroeit tot het grootste festival in Limburg in deze genres” aldus Philippe Hes (mede-eigenaar).

Heerlen
Essential Festival zal niet meer plaatsvinden in Heerlen. De organisatie is er echter van overtuigd dat de fans van Heerlen en omstreken mee verhuizen naar Oost-Maarland en biedt daarvoor georganiseerde busreizen en pendeldiensten aan. Essential biedt daarnaast op 25 mei 2019 een nieuw concept aan in Heerlen in het Douvenrader Park (gelegen op een steenworp afstand van de oude Essential-locatie, Coriopolis). De allereerste outdoor editie van het (inmiddels) succesvolle “Someone Told Me” concept zal hier worden georganiseerd. Er worden zo’n 3.000 bezoekers verwacht met headliners Boef, Josylvio, Jonna Fraser, Young Ellens en The Blockparty.

Meer informatie en ticketverkoop volgen via www.someonetoldme.nl.

Foto: Maurice Vinken

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!