Fotowedstrijd ‘SEIZOENEN’ van Het Limburgs Landschap

LANDGRAAF – Elk seizoen heeft haar eigen charme. De herfst waar we nu volop van kunnen genieten staat in het teken van kleuren, dwarrelende blaadje en paddenstoelen die uit de grond schieten. Terwijl we wellicht met wat weemoed terug denken aan de heerlijke zomerse temperaturen. Elk seizoen kent zo zijn typische momenten, die vragen om vastgelegd te worden door de fotocamera.

SEIZOENEN is het thema van de zesde fotowedstrijd die Het Limburgs Landschap samen organiseert met Drukkerij Schrijen-Lippertz en De Limburger. Laat het seizoen van uw foto afstralen en wie weet wordt u in 2017 de winnaar van de hoofdprijs van maar liefst €500,-.

Mooi dichtbij
Van de Bemelerberg tot aan de Boshuizerbergen en van de Turfkoelen tot aan de Eckeltse Bergen. Door heel Limburg heeft Het Limburgs Landschap zo’n 80 aantrekkelijke natuurgebieden die het bezoeken meer dan waard zijn. Naast natuur zijn er ook culturele erfgoederen waar molens, boerderijen en kastelen deel van uitmaken. Samen met het landschap vormen zij het decor van de fotowedstrijd ‘SEIZOENEN’.

‘SEIZOENEN’
We maken allemaal de seizoenen mee en toch staan we er niet altijd bij stil. Het blijft dan ook een uitdaging om het frisse groene voorjaar of de kleurrijke herfst op de foto vast te leggen. Tijdens de fotowedstrijd ‘SEIZOENEN’ worden fotografen uitgedaagd om het seizoen te laten spreken. Besneeuwde landschappen, bomen volop in voorjaarsbloei of bloemrijk grasland zijn enkele voorbeelden.

Ingezonden foto’s moeten anderen inspireren, om naar buiten te gaan, om te genieten van al het moois dat Het Limburgs Landschap beschermt. Van de 36 winnende foto’s wordt een publieke fototentoonstelling gemaakt. Al deze inzendingen vallen ook in de prijzen.

Insturen
Stuur uw favoriete en vooral ook karakteristieke seizoenfoto in en verras jury en publiek met uw kijk op Het Limburgs Landschap. Per fotograaf kunnen maximaal 5 foto’s worden ingezonden via www.fotowedstrijdlimburgslandschap.nl, insturen kan tot uiterlijk 15 oktober aanstaande en de foto’s dienen gemaakt te zijn in één van de natuurgebieden van Stichting het Limburgs Landschap [www.limburgs-landschap/nl/gebieden].

Uiteindelijk zal het publiek, u dus, in combinatie met een deskundige jury bepalen wie de hoofdprijs van euro 500 in de wacht gaat slepen.

Foto: Win euro 500 en stuur voor 15 oktober in voor de fotowedstrijd ‘SEIZOENEN’.
In 2017 was Theo Peeters met dit herfstbeeld van de Groote Heide in Venlo de winnaar van de wedstrijd. Foto Theo Peeters.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!