Groen licht voor twee nieuwe projecten 2e tranche stimulering bouw

MAASTRICHT – Dinsdag 29 oktober 2013 gaven Gedeputeerde Staten (GS) groen licht voor twee nieuwe projecten van de tweede tranche ‘stimulering bouw in crisistijd’. Dit zijn projecten in het kader van de in juni 2013 aangenomen motie van Provinciale Staten (PS): ‘uitbreiding structuurversterkende bouwprojecten in crisistijd’.

De volgende twee projecten kunnen binnenkort met een provinciale bijdrage van start gaan:

– Willibrordushof Stamproy (gemeente Weert) tot maximaal € 358.609,00;
– Van den Boschstraat Kitskenberg (gemeente Roermond) tot maximaal € 252.498,00.

Gedeputeerde Noël Lebens: “Deze twee projecten leveren 44,4 mensjaren werk op. Met de 38 projecten uit de eerste tranche en de eerste 3 projecten uit de tweede tranche erbij opgeteld, staat de totaalteller van de ‘stimulering bouw in crisistijd’ nu op 1.682,6 mensjaren werk.”

In het kader van de motie ‘perspectief voor de bouwsector in crisistijd’ zijn er tot en met juni 2013, 38 bouwprojecten door GS goedgekeurd. Met de 2e tranche van het subsidiekader, geeft de Provincie invulling aan de nieuwe oproep van PS om door te gaan op de ingeslagen weg. Gemeenten kunnen nieuwe uitvoeringsklare projecten, die uiterlijk 1 januari 2014 starten, aan GS voorleggen. Gedeputeerde Noël Lebens: “Met de eerste tranche hebben we een goede start gemaakt om bouwprojecten in crisistijd vlot te trekken. Daar is de bouwsector en de vele mensen die er werkzaam zijn mee geholpen. Met de tweede tranche gaan we door op de ingeslagen weg”.

Bij de behandeling van de Voorjaarsnota 2013 hebben PS, het College van GS met Motie 356 ‘Uitbreiding structuurversterkende projecten’ opgeroepen om met gemeenten te bekijken welke bouwprojecten op korte termijn kunnen worden vlot getrokken. Alle gemeenten zijn opgeroepen om projecten die in de pijplijn zitten en die uiterlijk 1 januari 2014 kunnen starten aan te melden.

Meer informatie: www.limburg.nl/stimuleringbouw

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x