Hulp voor eigenaren kapotte asbestdaken als gevolg van noodweer

MAASTRICHT – Limburg krijgt een meldpunt voor eigenaren van beschadigde asbestdaken als gevolg van het hevige noodweer van de afgelopen weken. De Provincie wil de eigenaren ondersteunen bij het repareren en gelijktijdig verduurzamen van deze daken. Daarvoor zijn leningen met lage rentetarieven beschikbaar.

Door de hagelstormen van vorige week zijn met name in Noord-Limburg daken beschadigd geraakt. In een aantal gevallen gaat het om asbesthoudend dakbeschot. De reparatie daarvan zou volgens gedeputeerde Daan Prevoo hand in hand moeten gaan met verduurzaming: “We weten dat vóór 2024 alle asbest van de Nederlandse daken verwijderd moet zijn. Laten we dan nu van de nood een deugd maken en de door noodweer beschadigde Limburgse daken verduurzamen, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen. Daarmee helpen we de mensen die getroffen zijn door de gevolgen van het noodweer én leveren we een bijdrage aan een duurzamer Limburg.”

Het meldpunt is te bereiken via het mailadres asbest&energie@prvlimburg.nl. De Provincie gaat met alle melders in overleg over een maatwerkoplossing voor hun schade en stelt leningen met lage rentetarieven beschikbaar voor zowel particulieren als ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!