SITTARD – Stichting Het Vergeten Kind organiseerde gisteren een voetbalclinic bij Jupiler League voetbalclub Fortuna Sittard. De selectiespelers gaven aan circa 20 kinderen een onvergetelijke dag met de voetbalprofessionals. Deze dag konden ze zich weer even helemaal kind voelen en hun problemen vergeten. De voetbalclinic is onderdeel van de Week van het Vergeten Kind (29 januari tot en met 4 februari) waarin de Stichting aandacht vraagt voor de problematiek van kinderen in de opvang.
Een dag vol plezier
De kinderen werden opgehaald bij hun opvanglocaties. Nadat zij ontvangen werden met een drankje en iets lekkers was het tijd voor het echte werk. De kinderen kregen een mooi t-shirt uitgedeeld, zodat zij als echt team aan de voetbalclinic konden beginnen. Van Nationale Nederlanden en Van Lanschot Bankiers kregen zij voetbalschoenen die ze na afloop mee naar huis mochten nemen. De voetbalclinic werd gegeven door de selectiespelers van Fortuna Sittard. Na de voetbalclinic kregen de kinderen een rondleiding door het stadion en sloten ze dag af met lekkere patatjes.
Voetbalclinics
Fortuna Sittard is niet de enige voetbalclub waar een voetbalclinic georganiseerd is. In de week van het Vergeten Kind heeft dit sportieve evenement ook bij de volgende voetbalclubs plaatsgevonden: Achilles29, FC, Almere City FC, De Graafschap, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, FC Oss, FC Volendam, VVV Venlo, Helmond Sport, MVV Maasstricht, NAC Breda, RKC Waalwijk, SC Cambuur en SC Telstar. In totaal hebben circa 350 kinderen uit opvanglocaties door heel Nederland een voetbalclinic gevolgd. Een dag lekker sporten en bewegen is heel erg belangrijk voor de kinderen dat merkt Marc Boele directeur van van de Jupiler League ook op.
“Het is belangrijk dat kinderen, maar vooral kinderen in kwestbare groepen kunnen sporten in zijn algemeenheid. Ik vind het daarom fantastisch dat alle clubs van de jupiler League, clinics organiseren voor kinderen van Het Vergeten Kind.”, aldus Marc Boele.
De Week van Het Vergeten Kind
Vanaf zondag 29 januari t/m zaterdag 4 februari organiseert Stichting Het Vergeten Kind verschillende activiteiten door het hele land. Vaste onderdelen zijn de uitreiking van de Kind Centraal Award en het Filmfestival. Ook zijn er een aantal nieuwe activiteiten bijgekomen, zoals de organisatie van diverse voetbalclinics. In de Week van Het Vergeten Kind vraagt de stichting speciale aandacht voor de zeer kwetsbare groep van 4.000 kinderen in de maatschappelijk opvang en de 3.000 in de vrouwenopvang. Door middel van de activiteiten tijdens de Week krijgen de kinderen de kans om hun verhaal te vertellen over deze problematiek.
35.000 handtekeningen voor kinderen in de vrouwen- en maatschappelijke opvang
Vanaf 16 januari heeft de stichting samen met haar ambassadeurs heel Nederland weer wakker geschud om ‘vergeten kinderen’ zichtbaar te maken, een stem te geven en te ‘strijden’ voor duurzame verbeteringen van de kwaliteit van de opvanglocaties. Daarbij verzamelen zij minimaal 35.000 handtekeningen om het onderwerp van de Week op de lokale en nationale politieke agenda te krijgen. Want ieder kind in Nederland dat noodgedwongen in de opvang terecht komt, verdient psychische hulp zodat hij of zij traumatische ervaringen goed kan verwerken. Dit is nu niet het geval. De hulp die wel aan de volwassenen wordt geboden voor een goede start om een nieuw leven op te kunnen bouwen, is juist voor beiden hard nodig. Op de website van de stichting kunnen mensen een handtekening voor de petitie zetten. Laat ook je hart spreken en teken de petitie op hetvergetenkind.nl.
Gerelateerde berichten:
- Kinderen uit opvang kregen voetbalclinic van selectiespelers VVV-Venlo
- Noodlijdend Fortuna Sittard wil garantstelling van gemeente
- Opvang asielzoekers in Van Horne Kazerne Weert
- Kinderen voor Kinderen Songfestival zoekt kandidaten in Limburg
- Limburgse winnaar bij liedjeswedstrijd Kinderen voor Kinderen
- Veerle Masius door naar finale ‘Kinderen voor Kinderen’
- Veerle Masius niet gewonnen met liedje Kinderen voor Kinderen
- Gezonde kinderen voetballen voor zieke kinderen