KNMI geeft code oranje af: vandaag veel sneeuw!

DE BILT / LANDGRAAF – In vrijwel het gehele land komen buien voor, mogelijk met een winters karakter. Het KNMI heeft voor de provincies Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg code oranje afgegeven. Voor Limburg geldt de waarschuwing van 10.00-16.00 uur.

Vannacht en vanochtend krijgt het winterse karakter de overhand. Hierdoor is er in het hele land, met uitzondering van de kuststrook, kans op gladheid door winterse buien en/of bevriezing van natte wegen en geldt code geel.

Vanochtend trekken zwaardere winterse buien over het land en dit levert vanaf 08:00 uur in de provincies Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en vanaf 10:00 uur het oosten van Gelderland en Limburg met rond 5 cm sneeuw per uur een code Oranje op.

Hierdoor kunnen aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van gladde wegen en grote hoeveelheden sneeuw. Wegen kunnen onbegaanbaar worden.

Geadviseerd wordt om, indien mogelijk, thuis te werken. In de zuidoostelijke helft van het land zullen de files in de avondspits langer zijn door de voorspelde sneeuwbuien.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!