Nederlandse vakantieganger wil dit jaar naar Limburg, in plaats van Spanje of Zuid-Frankrijk

Maastricht

LANDGRAAF – Ruim zes op de tien Nederlanders die deze zomer reisplannen naar het buitenland hadden, blijft vanwege het coronavirus nu thuis, of gaat vakantie vieren in eigen land. De provincie Limburg staat hoog op de wensenlijst van veel vakantiegangers. Dit blijkt uit een enquête van BungalowparkOverzicht.nl, waarbij ongeveer 1.200 Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantieplannen voor dit jaar werd gevraagd.

Buitenlandse vakantieplannen geannuleerd
Liefst 44% van de ondervraagden past de vakantiebestemming aan van het buitenland naar eigen land, terwijl 19% dit jaar zelfs helemaal een streep zet door de plannen. Bijna 22% van de vakantiegangers twijfelt nog wat te doen en 15% is nog steeds van plan om de zomervakantie in het buitenland door te brengen.

Limburg populair, Flevoland bungelt onderaan
Op de vraag waar men in Nederland graag vakantie zou vieren, noemt 16% van de ondervraagden Limburg als gewenste bestemming. Alleen vakantieprovincie Zeeland blijkt populairder onder Nederlanders, met 17% van de voorkeurstemmen.

Minder gewenst blijken de provincies Utrecht (3%) en Flevoland (2%), die slechts door een klein gedeelte van de respondenten genoemd worden als gewilde vakantiebestemming in eigen land.

Een overzicht van alle provincies kan gevonden worden op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/bucketlist-welke-provincie-nederlandse-reiziger-graag-bezoeken

Mannen willen naar Limburg, vrouwen naar Zeeland
Tussen mannen en vrouwen zijn er verschillende vakantievoorkeuren, zo blijkt uit het onderzoek. Zo willen Nederlandse mannen het liefst Limburg ontdekken terwijl bij de vrouwen juist Zeeland bovenaan de bucketlist staat.

Ook zijn er duidelijke verschillen qua leeftijdsgroepen. Nederlanders die tussen de 20 en 40 jaar oud zijn, willen het liefst Limburg leren kennen, terwijl dat bij Nederlanders tussen de 40 en 60 jaar oud juist geldt om Zeeland. Nederlandse 60-plussers willen graag nog een keer naar Gelderland toe.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!