Ook kinderen willen weten wat ze eten

KERKRADE – Iedere dag kaas, boter of margarine, een glaasje melk of karnemelk en als toetje pudding, roomijs met slagroom of yoghurt. We eten met z’n allen heel wat zuivel in Nederland, maar wat is nu een zuivelproduct en hoe wordt het gemaakt.

Omdat we willen weten wat we eten, leren 500 kinderen van basisscholen uit Heerlen en Kerkrade in het klaslokaal van het CNME Parkstad in de Botanische Tuin, hoe ze zelf kaas, boter en karnemelk kunnen maken. Met verse materialen zoals volle melk en room gaan de kinderen aan de slag.

Het kaasje gaat in een kaaspers en de karnton leert hen hoe we aan de naam karnemelk komen.

Na afloop is het smullen ……….. maar ze weten wat ze eten!

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x