Pauzebonnen voor mantelzorgers in Valkenburg aan de Geul

VALKENBURG AAN DE GEUL – Woensdag 29 juni heeft wethouder Bert Dauven de eerste ‘Pauzebonnen Mantelzorg’ uitgereikt aan een mantelzorger. Dit vond plaats in verpleeghuis Valkenheim. De Pauzebonnen vormen een onderdeel van de Mantelzorgwaardering.

Wat zijn Pauzebonnen Mantelzorg?
Mantelzorgers hebben ook behoefte aan tijd voor hen zelf. De gemeente Valkenburg aan de Geul helpt hen hierbij door hulpbehoevenden in zorgcentrum Valkenheim op te vangen voor de duur van één of twee dagdelen. De pauzebonnen worden uitgereikt bij de zgn. keukentafelgesprekken en kunnen worden opgevraagd via het Klant Contact Centrum van de gemeente (tel. 14 043). Daarnaast zijn zij ook te verkrijgen bij zorgcentra Valkenheim, Fonterhof en Oosterbeemd, bij de gemeenschapsvoorzieningen en de bibliotheek. De pauzebonnen kosten 5 euro per stuk voor 1 dagdeel.

Mantelzorgwaardering
De gemeente Valkenburg aan de Geul vindt het van groot belang om mantelzorgers te ondersteunen en waarderen. Daarom biedt de gemeente een mix van activiteiten speciaal voor mantelzorgers. Naast de Pauzebonnen wordt nog de volgende ondersteuning aangeboden.

• Gids met nuttige informatie voor de mantelzorger
In deze gids staat informatie die voor elke mantelzorger belangrijk kan zijn. Deze gids ontvangt elke mantelzorger van de Wmo consulent tijdens het keukentafelgesprek. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om deze gids aan te vragen bij het Klant Contact Centrum (tel 14 043).

• Waardering voor de mantelzorger
Mensen die hun mantelzorger willen bedanken kunnen via de gemeente presentjes aanvragen, zoals kaartjes voor het Openluchttheater, dagje Thermae 2OOO of een VVV-bon ter waarde van 30 euro.

• Bijeenkomst voor mantelzorgers
In het najaar van 2016 wordt een bijeenkomst georganiseerd voor mantelzorgers waarin zij op gepaste wijze in het zonnetje worden gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!