RDW onderzoekt bijna 300 voertuigen op verkeersveiligheid

SWALMEN – De RDW heeft het vermoeden dat zo’n 300 auto’s afkomstig van een voormalig autobedrijf in het Limburgse Swalmen, mogelijk verkeersonveilig zijn. Daarom roept de RDW deze auto’s op voor een nader onderzoek. Alle eigenaren van de betreffende auto’s krijgen hierover deze week een brief van de RDW. Het onderzoek gaat plaats vinden in de maand juni. Het autobedrijf is inmiddels niet meer actief.

Toezicht
De RDW heeft onder meer tot taak om toe te zien op de verkeersveiligheid van voertuigen. Bij twijfel heeft de RDW juridisch de mogelijkheid om een voertuig op te roepen voor een onderzoek.

Twijfel over de verkeersveiligheid
Het vermoeden is ontstaan na een politie-inval bij het betreffende voertuigbedrijf in Swalmen. Bij dit bedrijf zijn voertuigen aangetroffen met schade die niet goed hersteld is en voertuigen die zijn samengesteld met gestolen onderdelen. De afgelopen drie jaar heeft dit bedrijf ook import- en schadevoertuigen bij de RDW voor een keuring aangeboden. Die auto’s zijn toegelaten omdat de schade alleen met röntgenapparatuur zichtbaar is. De kans bestaat dat de staat van deze auto’s dusdanig is, dat de verkeersveiligheid in het geding is.

Onderzoek en gevolgen
De onderzoeken vinden plaats op één locatie in Nederland. Daarom biedt de RDW eigenaren aan om de auto op te halen voor vervoer naar de onderzoekslocatie. Daar onderzoeken specialisten de auto met onder andere röntgenapparatuur. Als blijkt dat de auto verkeersveilig is en er geen gestolen onderdelen worden aangetroffen, kan de eigenaar met de auto blijven rijden. De verkeersveiligheid is dan niet in het geding. Als het onderzoek is afgerond, wordt bepaald wat gebeurt met eventuele onveilige auto’s of auto’s waar gestolen onderdelen in zitten.

Vervangend vervoer
De RDW stelt tijdens het onderzoek gratis vervangend vervoer beschikbaar aan de voertuigeigenaren voor de gehele periode die de RDW nodig heeft voor het verrichten van het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!