Werkbezoek minister Schultz van Haegen aan Limburgse Maas

OOIJEN-WANSSUM – Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft op woensdag 4 september een bezoek aan Limburg gebracht. Zij bracht een werkbezoek aan het integrale gebiedsontwikkelingsproject Ooijen-Wanssum.

Tijdens dit werkbezoek werd de minister geïnformeerd over de grootschalige maatregelen die de komende jaren in het gebied tussen de dorpen Ooijen en Wanssum worden genomen om het gebied te beschermen tegen hoogwater. De Oude Maasarm wordt gereactiveerd en bij Ooijen en Wanssum worden hoogwatergeulen aangelegd. Door deze maatregelen krijgt de Maas bij hoogwater meer ruimte en ontstaan tot 35 cm lagere waterstanden op de rivier. De positieve effecten hiervan werken door tot voorbij Roermond, 40 km stroomopwaarts. Door de aanleg van nieuwe dijken krijgen de dorpen een betere bescherming. Maar het gebied wordt niet alleen veiliger, er ontstaat ook ruimte voor economische ontwikkelingen en natuur en het dorp Wanssum krijgt een rondweg voor de leefbaarheid en een uitbreiding van de haven. Ook de agrarische sector krijgt nieuwe kansen.

De minister werd begeleid door gedeputeerde Patrick van der Broeck en per bus door het gebied rondgeleid. Aan het einde van het werkbezoek onthulden minister en gedeputeerde een gebiedsbord. Bij de onthulling van het bord waren ook afgevaardigden van de belangengroepen aanwezig. Er komen straks minimaal 5 van dit soort borden in het gebied te staan.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x