Gemeente en UWV tekenen huurovereenkomst Maankwartier | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-05-2020, 19:41
 

Zonnig
22°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 26%
windsnelheid: 2 bft ONO
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:31
zonsondergang: 21:39
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
25-07-2014
Deel dit op:

Gemeente en UWV tekenen huurovereenkomst Maankwartier

HEERLEN – De eerder afgesloten koopovereenkomst tussen gemeente Heerlen en Maankwartier, voor het al in aanbouw zijnde ‘gebouw GH’ aan de Noordzijde van Maankwartier, is nu definitief. UWV heeft, na een positief advies van de OR, besloten om 3.300m² te huren van de in totaal circa beschikbare 5.700m².

De Raad van Bestuur van UWV en wethouder Nico Aarts namens gemeente Heerlen hebben inmiddels een huurovereenkomst getekend van 10 jaar. Er is ook een optie voor een verlenging van 5 jaar. In de oorspronkelijke koopovereenkomst was opgenomen dat de koop pas door zou gaan als UWV een huurovereenkomst voor een deel van de vierkante meters zou tekenen. Met de ondertekening van UWV en gemeente is de koopovereenkomst nu dus definitief. Naar verwachting is de nieuwe kantoorruimte klaar in december 2015.

Volgens wethouder Nico Aarts markeert de ondertekening van het huurcontract een belangrijke mijlpaal in de gezamenlijke huisvesting van UWV en gemeente in gebouw GH aan de Noordzijde van Maankwartier. “Met UWV blijft een belangrijke werkgever, die ook nieuwe arbeidsplaatsen zal creëren, voor Heerlen behouden.”

De gemeenteraad van Heerlen heeft in maart van dit jaar ingestemd met de koopovereenkomst. Met de aankoop van de kantoorruimte blijft de gemeente binnen de door de raad gestelde financiële kaders.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin