Lente-explosie in Kasteeltuinen Arcen | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
08-07-2020, 01:24
 

Bewolkt
15°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 82%
windsnelheid: 0 bft WNW
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:33
zonsondergang: 21:51
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
19-03-2015
Deel dit op:

Lente-explosie in Kasteeltuinen Arcen

ARCEN – Kasteeltuinen Arcen zijn door het publiek in de armen gesloten. De afgelopen jaren is er zoveel energie gestoken in de kwaliteit van de tuinen, het kasteel en de speciale evenementen, dat Kasteeltuinen Arcen weer echt een topattractie is. De lente is begonnen en waar kun je dat beter zien dan in de Kasteeltuinen? Niet alleen staan de massaal geplante bloembollen en andere voorjaarssoorten in bloei, er zijn in het hele park ook kleurrijke bloemarrangementen gemaakt in de vorm van grote bloemtapijten en andere speelse composities. Zaterdag 28 maart gaan Kasteeltuinen Arcen weer open!

Muscari en fritillaria
Deze exotisch klinkende namen zijn van twee van de bloembollensoorten die bezoekers kunnen bewonderen. Ze zijn beter bekend als Blauwe druifjes en Kievitseitjes. Het is een speciale traditie geworden om het seizoen van Kasteeltuinen Arcen te openen met de Lente-explosie. Voor deze expositie is verspreid in de tuinen een aantal grote bloemtapijten en andere bloemcomposities gemaakt. Daarvoor zijn door de arrangeurs meer dan 20.000 bloemenbollen en andere voorjaarsbloeiers gebruikt. Dat staat garant voor een kleurrijke start van het seizoen.

Lentegevoel
Kasteeltuinen Arcen zijn zo ontworpen dat er ieder seizoen volop moois in bloei staat. De komende weken zullen bijvoorbeeld de prunussen en magnolia’s gaan ‘exploderen’. In de Casa Verde, de door architecten ontworpen kas, geuren de camelia’s en verspreid door de kas staan exotische kruiden en vroegbloeiende soorten. Ook hier is dit jaar weer volop geïnvesteerd om van een bezoek aan de kasteeltuinen een bijzondere ervaring te maken.

Bloembollen winnen
Dankzij diverse bijzondere bruiklenen is nu de hele Bel-etage van het kasteel historisch ingericht. Op de hele Bel-etage kleden bloemcomposities de ruimtes verder aan. Dit jaar is er een bijzondere, door bloemkwekers beschikbaar gestelde, narcissencollectie te zien. De nieuwste gekweekte soorten, die vaak nog niet in de handel zijn, worden hier getoond. Het Kasteeltuinenpubliek mag haar favoriete soort uitkiezen. Onder de inzenders worden meerdere  bloembollenpakketten verloot.

Kasteeltuinen Arcen zijn van 28 maart tot 2 november open. Dagelijks van 10 tot 18 uur.
Dagkaart 15 euro en seizoenskaart 39,50 euro.

Meer info: www.kasteeltuinen.nl


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin