A Minor Problem wint Popsport Limburg 2016

HEERLEN – Tijdens de eindpresentatie van ‪Popsport afgelopen zaterdagavond, betraden de elf Limburgse deelnemers een laatste keer gezamenlijk het podium van poppodium NIEUWE NOR te Heerlen. Omstreeks middernacht‬‬‬‬‬‬ besloot de jury unaniem dat A Minor Problem uit Voerendaal de meeste ontwikkeling heeft doorgemaakt en Limburg zal vertegenwoordigen in het landelijke traject van PopSport. De winnaar krijgt o.a. een persoonlijke coach toegewezen die de komende maanden met de band aan de slag gaat. Daarnaast zal A Minor Problem, samen met de geselecteerde deelnemers uit andere provincies, een bezoek brengen aan Kytopia te Utrecht. Eind november wordt het landelijke traject afgesloten met het Popsport Showcase Festival.

Een luid gejuich, begeleid door een daverend applaus klonk door poppodium NIEUWE NOR toen de jury bekend maakte wie Popsport Limburg 2016 heeft gewonnen. Als winnaar van Popsport Limburg mag A Minor Problem de provincie gaan vertegenwoordigen in het landelijke traject van Popsport. Naast een plek in het landelijke traject en een eigen persoonlijke coach, krijgt de winnaar vrijkaarten voor Pinkpop en zullen zij optredentijdens DVERS 2016, hèt jaarlijkse showcasefestival van Stichting Popmuziek Limburg dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 1 oktober in Sittard-Geleen.

Newborn Lunatics bracht de meeste fans mee en gingen er vandoor met de publieksprijs. De acts die niet doorgaan naar het landelijke traject mogen wel nog onbeperkt deelnemen aan activiteiten die georganiseerd worden vanuit het Popsport Network. Zo krijgt iedere deelnemer een mooi vervolg na het Popsport traject en zullen we deze enthousiaste, talentvolle acts ondersteunen waar mogelijk.

Popsport Limburg 2016 wordt mogelijk gemaakt door: Provincie Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg, Stichting Popmuziek Limburg, Gemeente Heerlen, Gemeente Weert, Gemeente Sittard-Geleen, Conservatorium Maastricht, Poppodium Nieuwe Nor, Poppodium Volt, Muziekcentrum de Bosuil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!