ANWB start fietsinzamelingsactie in Weert

WEERT – Het ANWB Kinderfietsenplan begint donderdag 16 mei in Limburg met het inzamelen van fietsen die vervolgens worden opgeknapt en uitgedeeld aan kinderen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Inwoners van Limburg kunnen fietsen die zij over hebben afgeven bij het Zelfregiecentrum aan de Roermondseweg in Weert.

In 2015 zette de ANWB het Kinderfietsplan op. De ANWB haalt de fietsen op en deelt die via haar partners, onder andere het Nationaal Fonds Kinderhulp, uit aan kinderen die een fiets hard nodig hebben.

Dankzij deze samenwerking stappen al duizenden kinderen op de fiets.
De ANWB ziet een lichte stijging in het aantal donaties. Met een opmerkelijke piek in het voorjaar als mensen hun schuurtjes opruimen. De ANWB vindt dat ieder kind recht heeft op een fiets.

De komende maanden kunnen inwoners van Limburg ook zelf een inzamelingsactie starten. Hiervoor is een speciale toolkit ontwikkeld die te downloaden is op anwb.nl/kinderfietsenplan. Een andere optie is om een fiets in te leveren bij: Zelfregiecentrum, Roermondseweg 64, Weert.

Het ANWB Kinderfietsenplan wil kinderen die opgroeien in armoede helpen en hun kansen in de maatschappij vergroten door veilige fietsen te doneren. Met een fiets kunnen kinderen naar de school van hun keuze, bij vriendjes op bezoek en meedoen met leeftijdsgenoten.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!