Code oranje wegens onweer met zware windstoten

onweer

DE BILT / LANDGRAAF – Het KNMI heeft code oranje uitgegeven wegens onweer met zware windstoten. Voor de provincie Limburg is deze van kracht van 17.00-20.00 uur.

Later vanmiddag en in de eerste helft van de avond trekt een smalle maar felle buienlijn met onweer van zuidwest naar noordoost over ons land. Naarmate de buienlijn over het land trekt, neemt deze in intensiteit toe. Daarom is een code oranje van kracht met uitzondering van de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Zuid- en Noord-Holland. In die provincies geldt voorlopig een code geel.

De buien kunnen gepaard gaan met zware windstoten van 75-100 km/uur uit een zuidelijke richting. Bij de buien is ook kans op hagel en veel neerslag in korte tijd.

In het zuiden van Limburg is er zaterdagochtend kans op zware windstoten van circa 75 km/u. Zaterdagavond neemt de wind af, het laatst in het Waddengebied.

Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!