In de (na)middag kans op onweer en zware windstoten

LANDGRAAF – Het KNMI waarschuwt voor enkele onweersbuien die vanmiddag en vanavond over ons land trekken. Hierbij valt mogelijk hagel. Tot 22.00 uur geldt code geel. Ook kunnen er met name in de kustgebieden windstoten met snelheden tot 80 kilometer per uur voorkomen. Tot wateroverlast zal het waarschijnlijk niet komen. Daarvoor trekken de buien te snel over.

Vooral in de namiddag en vanavond trekken forse onweersbuien over Limburg, met kans op hagel en zware windstoten. Daarbij koelt het flink af.

Maandag
Maandag overdag zijn er zonnige perioden en stapelwolken. Het wordt in de loop van de middag 21 à 22 graden. In de namiddag en avond gaan er in Limburg enkele buien vallen, lokaal met onweer.

Voorlopig einde van zomerweer
Een lagedrukgebied, met daarin restanten van de voormalige tropische orkaan Bertha, zorgt voor een voorlopig einde van het zomerweer in Nederland. Van dinsdag tot en met het volgende weekeinde is het wisselvallig weer en duidelijk kouder dan normaal bij een stevige wind uit ZW tot W. Er vallen enkele regen- en onweersbuien en er zijn lange droge en vrij zonnige perioden. De maximumtemperaturen liggen alleen tijdens opklaringen rond of iets boven 20 graden. Bij veel bewolking is het koel weer.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x