Creatieve werkplek COUR opent haar deuren

MAASTRICHT – Op zaterdag 6 juli opent COUR haar deuren. Een creatieve werkplek gelegen aan de Alexander Battalaan 48 – de voormalige locatie van Weerenbeck Postzegel- en Munthandel – in Wyck, Maastricht.

Initiatiefnemers zijn de Limburgse ontwerpers Roos Verhooren (grafisch en webdesign) en Jeroen de Waal (architect). In samenwerking met Patoe Ateliers, hebben zij het afgelopen half jaar gewerkt aan een grondige renovatie van de voormalige binnentuin tot kleinschalig atelier. Op zondag 6 juli opent Cour haar deuren voor het publiek.

COUR, Maastrichts voor binnenplaats, is een verwijzing naar de historie van de plek. De voormalige binnentuin is meermaals verbouwd. Wat bij velen bekend stond als Weerenbeck Postzegel- en Munthandel, wordt nu nieuw leven ingeblazen als een creatieve en informele gedeelde werkplek. Het geheel bestaat uit zes werkplekken, een kleine werkplaats, een multifunctionele vergaderruimte met presentatiemogelijkheden en een informele overlegruimte. Er zijn nog enkele werkplekken beschikbaar voor (startende) creatieven.

Met COUR willen de initiatiefnemers een plek creëren waar mensen vanuit een brede achtergrond kunnen samenkomen, samen werken, waar lezingen georganiseerd kunnen worden en een hechte groep mensen kan ontstaan die elkaar inspireren en versterken. Geïnteresseerden zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!