Doe mee aan InBeeld 2023!

De inschrijving voor InBeeld, de prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg, is van start! Iedereen die in de ‘vrije tijd’ één of meerdere vakgebieden in de beeldende kunst beoefent, wordt uitgenodigd om één kunstwerk te maken rondom het thema ‘Nieuwe Verlangens’.

De Vrije Akademie organiseert de expositie en wedstrijd voor de regio Parkstad. De tentoonstelling vindt in juni 2023 plaats in Abdij Rolduc in Kerkrade. Deelname is gratis en open voor iedere amateur-kunstenaar in de regio Parkstad. Meld je aan!

Zie je al iets voor je? Wordt je fantasie geprikkeld? Heb je al zin om penseel, fototoestel, krijt of klei te hanteren? Ga de uitdaging aan en schrijf zo snel mogelijk in voor InBeeld 2023! Inschrijven kan tot 31 maart 2023 via www.hklimburg.nl/inbeeld of via de Vrije Akademie via een mail aan info@vazom.nl . Na inschrijving ontvangt u verdere informatie. Bel gerust voor meer informatie naar 045-7370302 naar de Vrije Akademie.

Alle beeldende materialen en technieken zijn toegestaan bij deze tweejaarlijkse wedstrijd voor beeldende amateurkunst. Het werk mag niet groter zijn dan 100 x 100 cm (inclusief de lijst). Het thema ‘Vrije Verlangens’ mag vrij geïnterpreteerd worden. Iedereen van 12 jaar en ouder die niet-professioneel actief is als kunstenaar en woonachtig is in de Nederlandse provincie Limburg (of bijvoorbeeld hier actief is via verenigingen, lesateliers en/of centra voor de kunsten) mag meedoen.

Ieder ingezonden werk wordt geëxposeerd tijdens een van de regionale voorronden die worden georganiseerd in samenwerking met de centra voor de kunsten in Kerkrade & Landgraaf (Vrije Akademie), Roermond, Sittard-Geleen, Venlo en Weert. De voorrondes vinden ook plaats in Genk (BE) en Tongeren (BE). Een vakjury beoordeelt de werken op originaliteit, zeggingskracht en vakmanschap. De voorronde en expositie via de Vrije Akademie zal plaats vinden in de kruisgangen van abdij Rolduc in Kerkrade van 6 tot 28 juni 2023. Meld je aan als je wil deelnemen via info@vazom.nl

Winnaars van de voorronden worden in juli 2023 tentoongesteld tijdens een finale expositie, waarbij de winnaars van InBeeld 2023 bekend worden gemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro. Ook is er per voorronde een publieksprijs.

Meer weten?
Kijk op www.hklimburg.nl/inbeeld voor meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden. Of neem contact op met Robin Moonen van het Huis voor de Kunsten Limburg, via robinmoonen@hklimburg.nl of via 0475399289.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!