Doe mee aan de internationale illustratiewedstrijd Picture This 2024

ROTTERDAM / LANDGRAAF – Uitgeverij Lemniscaat is op zoek naar de prentenboekenmakers van de toekomst! Illustratoren van wie nog niet eerder een prentenboek is verschenen bij een professionele uitgeverij nodigen we van harte uit om mee te doen aan de internationale Picture This!-illustratiewedstrijd 2024.

In Nederland en België wordt de wedstrijd georganiseerd door de Rotterdamse uitgeverij Lemniscaat, in Engeland door de toonaangevende uitgeverij Walker Books, in Duitsland door het beroemde Bilderbuchmuseum in Troisdorf en in Zuid-Afrika door Protea Bookhuis. Daarnaast sluit dit jaar voor het eerst uitgeverij Camelozampa uit Italië aan bij de wedstrijd.

Richtlijnen en reglementen 
Stuur voor 31 mei 2024 je drie beste illustraties in via wwpbic.com. De drie illustraties moeten samen een verhaal vertellen. Dat verhaal mag zowel bestaand als zelfbedacht zijn. Stuur (in een Wordbestand) ook de teksten mee die bij de illustraties horen, en een korte samenvatting van het verhaal (niet meer dan 250 woorden).
Je bent vrij om je technieken en materialen te kiezen.
Je kunt alleen meedoen als je niet eerder een prentenboek hebt gepubliceerd bij een uitgever. Eerdere publicatie van educatieboeken of andere genres (boekomslagen, poëzie, fictie voor volwassenen etc.) is wel toegestaan.
Meer informatie over de procedure is hier te vinden.

Het vervolg
Een professionele jury selecteert per land drie winnaars. De jury voor Nederland en België bestaat dit jaar uit de bekende Nederlandse prentenboekenmakers Marieke ten Berge, Linde Faas, Yvon van Oel en Tjibbe Veldkamp. Uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek is de voorzitter van de jury.

Het werk van de winnaars wordt onderdeel van een reizende expositie, die zal worden tentoongesteld op verschillende locaties in de deelnemende landen. De definitieve selectie wordt gepubliceerd in een internationale catalogus en aangeboden aan alle bekende kinderboekenuitgeverijen op de Bologna Children’s Book Fair. Hiermee krijgen de kunstenaars een unieke kans om hun werk onder de aandacht te brengen van potentiële uitgevers.

Eerdere winnaars waren o.a. Sacha Heemels (2023), Nadya Bonten-Slenders (2021) , Amber Moonen (2021) en Marieke Nelissen (2015).

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x