Donderdag kans op veertig graden!

LANDGRAAF – De weerkaarten doen er volgens Weerplaza bij elke nieuwe berekening een schepje bovenop. Dat betekent dat de kans op extreme hitte en nieuwe records steeds verder toeneemt. Zoals het er nu naar uitziet wordt donderdag de warmste dag van de week, maar vrijdag en ook zaterdag blijven waarschijnlijk tropisch. Code oranje en het hitteplan zijn van kracht.

Vanuit het zuiden wordt de komende dagen zeer warme lucht aangevoerd die zijn oorsprong vindt in Noord-Afrika. Via Spanje, waar het al dagen zeer warm is, gaat de warme lucht over Frankrijk naar Belgiƫ en Nederland. In Frankrijk loopt de temperatuur de komende dagen op veel plaatsen op tot boven 40 graden en ook in Belgiƫ en Nederland wordt het bizar heet met maxima tussen 35 en misschien wel 40 graden. Zoals het er nu naar uitziet blijven tropische temperaturen mogelijk tot zaterdag.

In Nederland verwacht Weerplaza nog geen 40 graden, maar enkele weermodellen laten die waarde donderdag wel zien in het zuiden. Bij Weerplaza gaan we voorlopig uit van maxima op woensdag tussen 35 en 37 graden en donderdag tussen 36 en 39 graden in het zuiden. Ter herinnering, in Nederland is op een officieel meetpunt nog nooit 39 graden gemeten. Het all-time hitterecord staat op 38,6 graden. Dit record stamt uit 1944 en werd op 23 augustus gevestigd.

Bron: Weerplaza

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!