Eerste Parkstad Limburg Experience Dagen groot succes

ZUID-LIMBURG – “Ik heb een prima indruk gekregen van deze onterecht ondergewaardeerde regio.” Zo luidde één van de reacties van de deelnemers aan de Parkstad Limburg Experience Dagen. Deze site visit was een initiatief van het Parkstad Limburg Congresbureau. Zo’n vijftien vertegenwoordigers van evenementenbureaus en congresorganisatoren uit Nederland en Vlaanderen werden twee dagen rondgeleid door de regio.

Onder leiding van Account Manager Daniëlle Knarren van het Parkstad Limburg Congresbureau bezochten de deelnemers elf locaties, die bij het congresbureau zijn aangesloten: Continium, GaiaZoo, Winselerhof, Schunck*, Parkstad Limburg Theater Heerlen, Damiaan Simpelveld, La Caverne de Geulhem, Gulden Tulip Hotel Parkstad Kerkrade, Parkstad Limburg Stadion, Abdij Rolduc en de Rodahal.

Overal werden zij in korte tijd bijgepraat over de mogelijkheden van de specifieke locatie. “Het waren druk bezette maar heel interessante dagen,” zo liet een van de deelnemers na afloop weten. “Op een aantal plekken had ik graag wat langer willen rondkijken, maar door het relatief korte bezoek werd de nieuwsgierigheid wel goed geprikkeld.”

De bedoeling van de Experience Dagen was om specifieke bureaus die regelmatig congressen, vergaderingen of evenementen organiseren kennis te laten maken met de regio Parkstad Limburg. De grote diversiteit aan locaties en de combinatie tussen enerzijds de rust en schoonheid van het heuvellandschap en anderzijds de spanning en beleving die in de locaties en steden is terug te vinden, heeft iedereen ervan overtuigd dat Parkstad zich met recht positioneert als meest verrassende MICE-regio van Nederland.

Eenmaal rondgeleid reageerden alle deelnemers aan de Experience Dagen zeer enthousiast: “Hartelijk gefeliciteerd met het voortreffelijk programma en de zeer interessante contacten. Ik weet zeker dat we hier snel terug zullen komen,” aldus een van de deelnemers.

Parkstad Limburg Congresbureau is in 2010 opgericht om het zakelijk toerisme in de regio Parkstad te bevorderen. Bij het congresbureau zijn inmiddels 25 ondernemers aangesloten. Het bureau wordt financieel mede ondersteund door de regio Parkstad, de Provincie Limburg en Gemeente Heerlen.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!