Evenementenapp Kerkrade online

KERKRADE – De evenementenapp van de gemeente Kerkrade is inmiddels klaar en online. Met deze app zet de gemeente Kerkrade een nieuwe stap op het gebied van informatievoorziening. Naast de website, Facebook pagina en Twitter account van de gemeente kan voortaan ook via de nieuwe app informatie over evenementen overgebracht worden. “We maken hiermee gebruik van de moderne communicatiemiddelen, waardoor we ook de jongere doelgroep beter kunnen bereiken“, aldus wethouder Tim Weijers (Evenementen).

De app is beschikbaar voor Android en iPhone en is gratis te downloaden met de zoekterm ‘gemeente Kerkrade’.

Evenementen 2013
2013 is het jaar bij uitstek om te starten met een app over evenementen in Kerkrade. Het belooft een bruisend jaar te worden voor Kerkrade met grote evenementen, zoals het dance event White Thursday, het NK Wielrennen en het Wereld Muziek Concours. Verder vinden er, door het hele jaar heen, nog vele andere evenementen en activiteiten plaats.

Het gehele evenementenprogramma kan via de app bekeken worden. Per evenement zal uitgebreide informatie beschikbaar zijn en de app geeft een routebeschrijving naar elk evenement. Ook kan, via een Facebook koppeling, bekeken worden welke vrienden ook naar het evenement gaan.

Veiligheid
De app kan ook bijdragen aan de veiligheid tijdens evenementen. In het geval van een calamiteit kan er gebruik gemaakt worden van zogenaamde pushberichten via de app.

Iedereen die de app op zijn smartphone heeft staan, krijgt dan op zijn telefoon het actuele bericht binnen over de calamiteit.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!