Fletcher Hotels neemt Charme Hotel Château De Raay over

BAARLO – Hotelketen Fletcher Hotels neemt per 1 maart a.s. het 4-sterren Charme Hotel Château De Raay in Baarlo over. Het karakteristieke en historische 13de eeuws kasteelhotel in Limburg, gelegen in een veelzijdige en natuurrijke omgeving, is een mooie toevoeging op het huidige aanbod van Fletcher. De hotelketen is met de overname van het hotel met 12 hotels, ruim vertegenwoordigd in de provincie Limburg.

De teller loopt op
De grootste hotelketen van ons land is in de jaren uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 110 hotels door Nederland waar zo’n 5000 medewerkers werkzaam zijn. De groei van Fletcher zet gestaag voort met de overname van Charme Hotel Château De Raay in het Limburgse Baarlo nabij Venlo. CEO Pillows Hotels Loes Dingemans zegt het volgende over de verkoop van het hotel in Baarlo: “Pillows Charme Château de Raay is een heerlijk hotel waar we heel veel gasten in de watten hebben mogen leggen. Het was een moeilijk besluit, echter is het vanuit strategisch oogpunt de juiste keuze voor Pillows Hotels.”
Afgelopen week zijn de handtekeningen gezet voor de overname van het hotel per 1 maart 2023. Inmiddels is ook het personeel ingelicht. Voor hen heeft de overname geen nadelige gevolgen, zij gaan allemaal over naar de nieuwe werkgever. Fletcher Hotels zet met de overname de teller op 111 hotels in Nederland en is met 12 veelzijdige hotels, ruim vertegenwoordigd in de provincie Limburg.

Rijke historie
Het hotel, van oudsher Kasteel de Raay, dat in maart verder zal gaan onder de Fletcher vlag, heeft een rijke historie. Het uit de middeleeuwen daterende kasteel met landgoed is sinds 1326 in het bezit geweest van verschillende adellijke families, waarna het in 1937 in gebruik werd genomen als klooster voor nonnen. In 1999 werd het kasteel verkocht aan een projectontwikkelaar die het gebouw volledig restaureerde tot hotelaccommodatie. De bijgebouwen en het kasteel werden onder een glazen overkapping gebracht, waarbij de muren van het kasteel goed zichtbaar zijn gebleven. Het hotel wordt gekenmerkt als één van de meest bijzondere hotels van Nederland en Europa. Het Chateau is een Rijksmonument van de Peel en Maas en heeft een prachtig landgoed waar tevens een bevrijdingsmonument te bezichtigen is.

Sfeervol en historisch kasteelhotel
Het hotel is eigentijds ingericht en beschikt over 50 comfortabele kamers waaronder enkele luxe suites. Daarnaast heeft het verschillende private dining ruimtes, karakteristieke zalen, een fitnessruimte en een hooggewaardeerd restaurant met terras. Per 1 maart a.s. zal Fletcher Hotel Château De Raay onder de Fletcher vlag gasten ontvangen. “Er zijn genoeg redenen om binnen de kasteelpoorten te blijven, maar ook in de omgeving is genoeg te beleven. Voor natuur- en cultuurliefhebbers is dit hotel de perfecte uitvalbasis. Het hotel ligt in een prachtige omgeving direct aan natuurgebied De Peel in het ‘kasteeldorp’ Baarlo dat het ontdekken waard is. Ook voor de stadsliefhebber is de ligging zeer gunstig met op slechts enkele minuten afstand Venlo.” vertelt Ben de Ruijter – Director of Operations bij Fletcher Hotels.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!