GaiaZOO bestaat tien jaar

KERKRADE – Op 23 april 2005 opende de ZOO haar poorten voor publiek en op 1 juni 2005 werd de dierentuin officieel geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet. Dankzij haar bijzondere diercollectie, natuurgetrouwe dierverblijven en opvallende architectuur is GaiaZOO de afgelopen jaren veelvuldig bekroond met awards en bezochten bijna vier miljoen bezoekers de Zuid-Limburgse ZOO.

Ter ere van het 10-jarig jubileum worden er dit jaar tien nieuwe diersoorten aan de collectie toegevoegd. De Darwin nandoe, Shetland pony en Hartmann bergzebra arriveerden al eerder dit jaar. Vanaf 23 april 2015 kun je ook kennismaken met de bijzondere reuzenmiereneters en wordt de expositie ’10 jaar GaiaZOO’ onthuld!

Opening reuzenmiereneter verblijf
Op 23 april 2015 opent GaiaZOO samen met Tim Weijers, Wethouder Toerisme Kerkrade, officieel het reuzenmiereneter verblijf. Op dit moment leven er twee reuzenmiereneters in Kerkrade: een vrouwtje uit de Zoo van Wenen en een mannetje uit Tsjechië.

Expositie '10 jaar GaiaZOO'
Vanaf 23 april vind je in de DInoDome een bijzondere expositie over '10 jaar GaiaZOO', waar leuke ontwikkelingen van het afgelopen decennium te zien zijn. Zo werden er nieuwe diersoorten aan de collectie toegevoegd, zoals neushoorns en leeuwen. Maar er zijn ook veel dieren geboren en verhuisd. GaiaZOO won diverse mooie awards, ontving de 1, 2 en 3 miljoenste bezoeker en kwam regelmatig in de media. Als vaste GaiaZOO-bezoeker is de expo éxtra leuk om te bezichtigen!

Meer info…

1 gedachte over “GaiaZOO bestaat tien jaar

 1. 10jaar gaiapark!!!!
  Geweldig,iets waar we heel trots op zijn,

  Ozze jajajaad i kirchroa is en bliet va kirchroa.
  Iech jrateleer da och alle luu van der jajajaad.

  Va hatse
  Jank ezoee weer.

  Marian van Emden wirtz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!