Gulpener maakt Bergdorf EM Bier 2016

GULPEN – Net als vier jaar geleden maakt de Gulpener bierbrouwerij opnieuw een Bergdorf EM Bier. Het gaat om een speciale editie van het Gerardus Kloosterbier.

In 2012 maakte de brouwerij ook al een speciaal Bergdorf EM Bier. De selectie van voetbalclub RKVV Vijlen, beter bekend als het Alpen Oranje, vertegenwoordigde destijds Nederland in het Oostenrijkse Kleinarl. Van 2 t/m 5 juni wordt de volgende editie van dit bijzondere voetbaltoernooi in het Franse Alpendorp Morzine gespeeld. Dit keer zonder het Alpen Oranje, want het Nederlandse elftal heeft zich niet gekwalificeerd voor het EK toernooi voor landenteams. En deelname aan die Bergdorf EM is aan kwalificatie gekoppeld.

Oranje zal echter toch vertegenwoordigd zijn tijdens het komende toernooi in Morzine. Op uitnodiging van het Belgische team en de organisatie van die Bergdorf EM gaan twee ondernemers (Ingo Bulles & Viktor Terpstra) uit het Bergdorpje Vijlen mee naar Morzine. “Uiteraard een mooi gelegenheid om onze mooie toeristenregio Zuid Limburg en ons eigen bergdorpje Vijlen te promoten”, zegt Viktor Terpstra van hotel restaurant Cuba Libre. Directeur Jan-Paul Rutten van de Gulpener is het hiermee eens en heeft daarom besloten om een speciaal Bergdorf EM bier te laten maken en mee te geven naar Morzine: “Een mooi, tastbaar duurzaam regionaal product ter promotie van het prachtige heuvelland, het bergdorpje Vijlen en onze brouwerij”!

Naast de promotie gaan de ondernemers mee als adviseurs van het Team Belgie (USFC Elsenborn). In 2012 maakte het tweetal deel uit van de technische staf van Team Holland en hebben de nodige ervaring die ze kunnen delen met de Belgen. De Zwitserse organisatie van de Bergdorf EM ziet de twee Nederlanders bovendien als ambassadeurs van dit bijzondere voetbaltoernooi. Zij hebben daarom de koosnaam die fliegenden Hollaender meegekregen.

De ondernemers uit het Nederlandse Bergdorpje en de plaatselijke voetbalclub hebben daarnaast plannen om een Benelux versie te organiseren van die Bergdorf EM. Woensdag 1 juni vertrekt de spelersbus met de beide Nederlanders om 04.00 uur ’s ochtends vanuit Elsenborn (B) naar Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!