Kans op nieuwe landelijke hittegolf èn hittebel

LANDGRAAF – Een tweede landelijke hittegolf lijkt volgens Weerplaza in de maak. Als de temperatuur donderdag en vrijdag 30 graden bereikt in De Bilt is de tweede hittegolf van 2018 een feit. Momenteel is die kans 40 procent met de kanttekening dat de trend in de afgelopen modelruns wel stijgend is geweest.

De extreem hete lucht die vrijdag en het weekend wordt verwacht in Portugal zal met een zuidelijke stroming richting het noorden trekken. Tijdens die tocht zal de lucht iets afkoelen, maar nog steeds bijzonder warm blijven.

Er zijn in de modellen flink wat oplossingen die deze warme bel op Nederland laten afkomen waardoor het ook hier weer extreem warm kan worden. Volgende week woensdag neemt de kans op meer dan 35 graden weer fors toe. In Limburg stijgt de kans op 35 graden of hoger weer naar 40 procent. Mocht de warmste lucht daadwerkelijk over het zuiden trekken dan moeten we weer denken aan de afgelopen week toen het donderdag en vrijdag rond 38 graden werd.

Er is ook een gerede kans dat de bel met warmste lucht Duitsland intrekt. In dat geval moeten wij het doen met temperaturen tussen 27 en 32 graden, waardes waar we inmiddels flink aan gewend zijn.

Bron: Weerplaza

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!