Mt. Atlas nieuwe Artist In Residence van Talentontwikkelingsplan Parkstad Popstad

HEERLEN – Mt. Atlas mag zich de tweede Artist In Residence van Talentontwikkelingsplan Parkstad Popstad noemen. Dat maakte poppodium NIEUWE NOR op maandag 3 juni bekend. De stoner/grunge band heeft een productief eerste jaar achter de rug: zij speelden vorig jaar hun eerste show in het Heerlense poppodium, wonnen aan het eind van dat jaar de bandwedstrijd Nu Of Nooit, en openen daarom komend weekend Pinkpop. Vanaf september wordt Mt. Atlas een jaar lang intensief begeleid door de NIEUWE NOR op basis van een door henzelf opgesteld toekomstplan.

Het Artist In Residence-traject maakt deel uit van Talentontwikkelingsplan Parkstad Popstad. Een plan waarin provincie, gemeentes, podia en culturele organisaties samenwerken ter stimulering van jonge popmuzikanten in de regio. Het plan bestaat uit vier stappen, waarbij de laatste stap zich richt op de (door)ontwikkeling van toptalenten uit de regio om ze naar (semi-)professioneel niveau te tillen binnen het Nederlandse popcircuit. Tijdens deze stap wordt een lokale artiest benoemd tot Artist In Residence. De eerste Artist In Residence, de Brunssumse Elle Hollis, wordt nog tot en met september begeleid, waarna Mt. Atlas het stokje overneemt. Vanaf dat moment krijgt de band een jaar lang de mogelijkheid, zowel financieel als via begeleiding vanuit professionals, om zich verder te ontwikkelen.

Het verhaal dat Mt. Atlas vertelt is duister, mysterieus, en onheilspellend, wat terug te horen is in de muziek die een combinatie is van stoner, grunge en garagerock met een scheurend emotioneel randje. Afgelopen jaar was de band al meerdere malen te zien binnen en buiten de regio. Zo speelden zij hun eerste show in de NIEUWE NOR als support van Kadavar, waarna zij vervolgens op diverse concerten en festivals, waaronder Bevrijdingsfestival Heerlen en Rumoer Met Roemer, hoge ogen gooiden met hun energieke live-performance. En het kan snel gaan! Eind 2018 won Mt. Atlas bandwedstrijd Nu Of Nooit en opent daarom komend weekend in Landgraaf de jubileum-editie van Pinkpop.

fotograaf/credits: Mitchell Giebels

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!