Nationale inzamelingsactie: MAX voor Limburg

HILVERSUM / LANDGRAAF – Op woensdag 18 augustus wordt de nationale inzamelingsactie: MAX voor Limburg georganiseerd. In drie speciale uitzendingen, gepresenteerd door Dionne Stax en Jan Slagter, wordt geld ingezameld voor inwoners van Limburg, die grote schade hebben ondervonden door de hevige overstromingen.

De uitzendingen komen woensdag 18 augustus om 17.10 uur, 19.00 uur en 20.25 uur live vanaf het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg, de stad die ontzettend zwaar werd getroffen. En ook in Op1, om 22.25 uur op NPO 1, wordt door Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen aandacht aan de actie besteed.

Duizenden inwoners van Limburg hebben grote schade door de overstromingen. Auto’s en meubilair zijn beschadigd, woningen en verpleeghuizen zijn (deels) onbewoonbaar geworden. MAX helpt deze mensen door geld in te zamelen. Dionne Stax en Jan Slagter presenteren woensdag 18 augustus, live vanuit Valkenburg, drie speciale uitzendingen. Deze staan volledig in het teken van de overstromingen in Limburg. Het doel is om geld op te halen, om daarmee zoveel mogelijk gedupeerden te kunnen helpen.

Op het Theodoor Dorrenplein komen getroffen burgers uitgebreid aan het woord. Denk aan mensen waarvan het huis (deels) onbewoonbaar is geworden, ouderen die noodgedwongen hun verpleeghuis moesten verlaten en ondernemers die op zakelijk gebied negatieve gevolgen ondervinden. Ook de burgemeester van Gemeente Valkenburg aan de Geul, Daan Prevoo, schuift aan. Hij zet zich volop in om de inwoners van zijn gemeente te ondersteunen. Verder mogen bekende Limburgers niet ontbreken. André Rieu is aanwezig, Rowwen Hèze en Beppie Kraft verzorgen een muzikale omlijsting. En er zijn bijdragen van Huub StapelLilianne Ploumen en André van Duin.

Daan Prevoo, burgemeester van Gemeente Valkenburg aan de Geul: “Het is hartverwarmend hoe heel Nederland de afgelopen weken met Valkenburg en Limburg heeft meegeleefd. En hoewel we langzaam weer een beetje opkrabbelen, zijn we er nog lang niet. Wij moeten en willen weer aan de slag. Alle hulp en steun die wij daarbij krijgen is zeer welkom. Het initiatief van Omroep MAX, dat bedoeld is voor die mensen die door deze ramp materieel en sociaal tussen wal en schip dreigen te vallen, is een geweldige steun in de rug. Hartelijk dank daarvoor!”

Jan Slagter, directeur Omroep MAX: “Het is schrijnend om te zien hoeveel mensen zijn getroffen door deze overstromingen. Ze zitten met de handen in het haar en hebben dringend hulp nodig. MAX draagt graag zijn steentje bij, in de vorm van deze nationale inzamelingsactie. Ik roep iedereen op, inclusief bedrijven, om woensdag 18 augustus te doneren. Indien mogelijk natuurlijk. Dat mag een groot of klein bedrag zijn. Immers, alle kleine beetjes helpen.”

MAX voor Limburg
Woensdag 18 augustus
Om 17.10 uur, 19.00 uur en 20.25 uur op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax en Jan Slagter

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!