Noord- en Midden-Limburgse theaters werken aan één theatermerk

Vijf Noord- en Midden-Limburgse theaters gaan de komende jaren vergaand samenwerken. De Maaspoort Theater & Events (Venlo), Schouwburg Venray, TheaterHotel De Oranjerie (Roermond), Munttheater (Weert) en DOK6 Theater (Panningen) opereren in de loop van seizoen 2019-2020 onder één theatermerk en presenteren hun totale aanbod op een gezamenlijke website.

Het doel van de samenwerking is het creëren van een nog aantrekkelijker theateraanbod voor de regio en het bereik van meer bezoekers. De Provincie Limburg ondersteunt dit initiatief en heeft hiervoor onlangs een subsidie van in totaal € 210.000,- toegekend.

De overtuiging is dat de bundeling van krachten resulteert in een toegankelijker en aantrekkelijker theateraanbod voor de regio Noord- en Midden-Limburg. Deze samenwerking gaat onder andere over het gezamenlijk produceren van voorstellingen, afstemmen van de programmering, intensieve samenwerking op het gebied van marketing en techniek alsook het delen van kennis.

De Provincie Limburg juicht deze vorm van samenwerking toe en heeft besloten om dit initiatief met een meerjarige subsidie financieel te ondersteunen. Het cultureel aanbod wordt gemaakt voor het publiek om van te genieten en om te inspireren. De intensivering van de samenwerking tussen de theaters draagt bij aan een beter bereik en een aantrekkelijker cultuuraanbod in Noord- en Midden-Limburg.

Het opbouwen van één theatermerk en een geïntegreerde programmering- en marketing organisatie zal naar verwachting enkele jaren in beslag nemen. Inmiddels wordt hard gewerkt aan de opzet van een gezamenlijke website die het totale aanbod van de theaters op overzichtelijke wijze gaat presenteren. Deze site, die naast de eigen websites van de verschillende theaters gelanceerd wordt, zal in de loop van 2020 operationeel zijn.

Brigitte van Eck (Munttheater), namens de vijf theaters: “Wij zijn ontzettend verheugd dat de Provincie onze ambities ondersteunt, zodat we concreet vorm kunnen geven aan de samenwerking. De uiteindelijke winnaar van onze samenwerking is ons publiek: de huidige bezoekers, maar hopelijk ook veel nieuw publiek. We zien er naar uit om dit traject samen met ons publiek, artiesten, medewerkers en gemeentes tot een succes te maken. En we hebben samen nog veel meer ideeën die we tot uitvoer willen brengen”. Leon Thommassen vult aan: “Door deze samenwerking kunnen we borgen dat er kwalitatief goede producties naar deze regio blijven komen. We geloven in deze samenwerking door de krachten te bundelen en ook op langere termijn meer rendement voor de regio te realiseren.”

Foto v.l.n.r. : Henk Luiten (TheaterHotel De Oranjerie), Paul Franssen (Schouwburg Venray), Brigitte van Eck (Munttheater), Leon Thommassen (De Maaspoort Theater & Events), Dries Floris (DOK6 Theater).

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!