Provinciale doorfietsroute uitgebreid met fietspad tussen Belfeld en Reuver

BELFELD – Vorige week was de officiële opening van het nieuwe fietspad tussen Belfeld en Reuver. Het fietspad is onderdeel van de provinciale doorfietsroute tussen Venlo, Roermond en Sittard. Samen met wethouders van Gemeente Venlo en Beesel, Marij Pollux en Marcel Roelofs, opende gedeputeerde Jasper Kuntzelaers het nieuwe fietspad door een proefrit te maken.

Traject
Het fietspad loopt langs de Rijksweg en de Maas, en gaat van rotonde tot rotonde van beide dorpen. Het ruime fietspad van 3,5 meter breed, loopt in twee richtingen, en is voorzien van openbare verlichting. Hierdoor kan het zowel overdag als in het donker veilig gebruikt worden.

Gezonder en duurzamer
Het nieuwe fietspad moet mensen verleiden om voor de fiets te kiezen op weg naar werk, de winkel of recreatief. Meer bewegen is immers gezond. Daarnaast is het fietspad aangelegd met duurzame en innovatieve materialen. In de berm is een bloemenmengsel gezaaid, waar bijen en andere insecten graag op afkomen. Dit is goed voor de biodiversiteit.

Gedeputeerde Jasper Kuntzelaers: “Ik ben heel blij en trots dat ik, namens het provinciebestuur, de prachtige doorfietsroute Belfeld-Reuver mocht openen. Samen met de wethouders van Gemeente Venlo en Gemeente Beesel: Marij Pollux en Marcel Roelofs. Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe fietspad nog meer mensen verleidt de fiets te pakken. Dit project belichaamt onze visie om Limburg niet alleen bereikbaarder en leefbaarder, maar ook gezonder te maken.”

Bereikbaarder en verkeersveiliger Limburg
De Provincie Limburg streeft naar een beter bereikbaar, veiliger, duurzamer, gezonder en leefbaarder Limburg. Voor iedereen. Dat vinden we belangrijk. Daarom stimuleren we onder andere het gebruik van de fiets en investeren we in betere en veiligere fietspaden. Zo ontlasten we het verkeer, sparen we het milieu én zijn we gezonder bezig.

Samenwerking
Het fietspad is een samenwerking tussen Gemeente Venlo, Gemeente Beesel en de Provincie Limburg. De rol van de Provincie was vooral het sturen op een innovatieve en duurzame realisatie. Daarnaast hebben we het project ondersteund met een voorname bijdrage.

Foto: Zebra Fotostudio, Venlo

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!