RUIS Festival 2017 gaat niet door

VENLO – Vanwege tegenvallende kaartverkoop gaat RUIS Festival niet door. Het festival zou tijdens het Pinksterweekend op 2, 3 en 4 juni plaatsvinden op Greenport Venlo. Wel wordt op de zaterdag (3 juni) dat het festival zou plaatsvinden een RUIS clubavond georganiseerd in Poppodium Grenswerk. Onder andere festival-headliners Marcel Fengler (DE), Mark Broom (UK), Sandrien, JP Enfant en The Flexican zullen hier optreden.

Na de start van de ticketverkoop van RUIS in maart werden er meteen honderden kaarten verkocht. Daarna stagneerde de verkoop. Hierdoor heeft de organisatie moeten besluiten om het festival af te gelasten.

“Het is een moeilijk en pijnlijk besluit dat we hebben moeten nemen. Iedereen heeft er met man en macht aan getrokken, maar we hebben het tij niet kunnen keren,” zegt Nanet Hazenbosch van RUIS: “De organisatie van RUIS drijft voornamelijk op extreem bevlogen vrijwilligers die zich de afgelopen tijd enorm hebben ingezet. Maar we moesten concluderen dat het niet meer verantwoord was om verder te gaan, de risico’s zijn te groot.”

RUIS Festival zou tijdens het Pinksterweekend op 2, 3 en 4 juni plaatsvinden op Greenport Venlo. Op vijf stages zouden meer dan 30 DJ’s en acts staan, in de genres techno, house, hip hop, eclectic en disco geprogrammeerd. Bezoekers konden op een festival camping overnachten.

Bezoekers die al een kaartje voor het festival bemachtigd hadden, krijgen met die tickets toegang tot de clubavond in Poppodium Grenswerk. Daar staan de techno headliners Marcel Fengler (DE), Mark Broom (UK), Sandrien, JP Enfant en The Flexican geprogrammeerd. “De tickets zijn met name gekocht door de Vrienden van RUIS. Die groep heeft ons vanaf het begin gesteund en we willen met hun toch nog een goed feest neerzetten,” zegt Nanet Hazenbosch. Kaartkopers worden verder gecompenseerd met consumptiemunten. Volledige restitutie is ook een mogelijkheid. Bezoekers zijn persoonlijk geïnformeerd middels een e-mail. Losse tickets voor de clubavond zijn ook verkrijgbaar via de website van Poppodium Grenswerk.

Meer informatie op www.ruisfestival.nl.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!