SnowWorld opent avontuurlijk wandelpad met thema mijnverleden

LANDGRAAF – SnowWorld Landgraaf opende donderdag een nieuwe beleving op het terrein van het klimpark: de Adventure Trail. Op maandag 24 juni werd de naam van het SnowWorld Klimpark al omgedoopt tot Adventure Valley. Het avontuurlijke en vrij toegankelijke wandelpad vertelt bezoekers het verhaal over de bijzondere locatie waar SnowWorld Landgraaf gevestigd is, de Wilhelminaberg. Langs een kronkelig pad door de (van zwart naar) groene omgeving staan informatieborden die de bezoeker meenemen naar de oorsprong van de berg: het mijnverleden. Vanaf vrijdag 5 juli is de Adventure Trail toegankelijk voor het publiek.

SnowWorld Landgraaf maakt al jarenlang dankbaar gebruik van de Wilhelminaberg. Per jaar ontvangen zij zo’n 850.000 bezoekers in de overdekte skihal en in het klimpark. Met de Adventure Trail komt er een attractie bij die vrij toegankelijk is. Vanaf 5 juli kunnen wandelaars, gezinnen, inwoners, toeristen, scholen en sportclubs nóg meer genieten van de Wilhelminaberg.

Adventure Trail
Langs de route tegen de Wilhelminaberg ontdekt men op een leuke manier educatie rond het mijnverleden, speelplekken in de natuur voor kinderen, en een avontuurlijke trail met een sportief plein in de prachtige natuur. Naast historische achtergronden is er volop gelegenheid om te genieten van al het moois dat er nu op de Wilhelminaberg gebeurt. Tijdens de route mogen de schoenen even uit, kan er gepicknickt worden en zijn er pittige hellingen, maar ook volop rustpunten. Het afwisselende pad geeft een vermakelijk uitzicht zowel op de klimmers als over de voormalige mijnstreek.

De Adventure Trail is te bereiken vanaf de ingang van het klimpark van SnowWorld in Landgraaf met de nieuwe naam Adventure Valley (Witte Wereld 1) en is bewegwijzerd.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!