Nieuw thema Raadselige Roos: Onderweg

VENRAY – Onderweg. Dat is het nieuwe thema van de 23e editie van de oudste en bekendste schrijfwedstrijd Raadselige Roos in Zuid-Nederland. De schrijfwedstrijd wordt georganiseerd door Literair Café Venray. De algehele organisatie is in handen van Marij Peeters en Adie Steen.

Thema
Het thema van de schrijfwedstrijd dit jaar is: Onderweg. Dit thema is verplicht voor alle inzendingen zowel proza als poëzie. Net zoals bij elke wedstrijd gelden een aantal spelregels. De spelregels staan vermeldt in het Reglement. (zie: www.literaircafevenray.nl, webpagina: Raadselige Roos). De inzending mag niet eerder gepubliceerd zijn en moet geschreven zijn in het Nederlands. Iedereen boven de 18 jaar en woonachtig is in of afkomstig is uit Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, Zeeland en Nederlandstalig België kan meedoen.

De inzendingen kunnen worden gestuurd naar: raadseligeroos@literaircafevenray.nl onder vermelding van de naam van de inzender en zijn of haar woonplaats.

Meedoen
Schrijft u al langer? Droomt u er van uw gedicht of verhaal in druk te zien verschijnen? Als u talent hebt om een gedicht of verhaal te schrijven, biedt Literair Café Venray u een uitgelezen kans uw schrijftalent te toetsen. Stuur vóór donderdag 1 oktober 2015 een gedicht in van 50 tot 150 woorden of een verhaal dat uit 500 tot 1500 woorden bestaat. Dan maakt u kans op een publicatie in een geheel vernieuwde uitgave van de bundel Raadselige Roos 2015.

Jury’s
Drie jury’s kiezen uit de ingezonden verhalen en gedichten drie winnaars. De vakjury Poëzie kiest de drie beste gedichten, de vakjury Proza stelt de drie beste verhalen vast en de Publieksjury kiest een gedicht uit voor de zogeheten BIJ-prijs. De prijzen bestaan uit een oorkonde met een juryrapport, een boekenbon, een bos rozen en de publicatie in de nieuw uit te geven bundel. De bundel wordt net als in voorgaande jaren verluchtigd met schilderijen en tekeningen van deelnemers en docent verbonden aan de afdeling Beelden van het Kunstencentrum Jerusalem in Venray.

Ambassadeur
Sinds enkele jaren is Hans Liebregts, voorzitter van het Letterkundig Centrum Limburg, ambassadeur van de schrijfwedstrijd Raadselige Roos. In die functie steunt hij de organisatie met raad en daad.

Prijsuitreiking
Op zondag 24 januari 2016 is de officiële prijsuitreiking van de Raadselige Roos 2015. De burgemeester van Venray reikt de prijzen uit.
De prijsuitreiking vindt traditiegetrouw plaats in het Dans- en Partycentrum Anno ’54 aan de Raadhuisstraat. Burgemeester Hans Gilissen maakt de namen van de winnaars bekend tijdens de bijeenkomst op zondag 24 januari 2016.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x